*Nettavisen* Nyheter.

Salgssignal for Statoil. Aksjen kan falle helt ned til 135 kr.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på Statoil (Ticker: STL) som har utløst teknisk salgssignal nå etter å ha brutt ned gjennom et viktig støttenivå ved NOK 170,00.

Videre kursfall signaliseres nå for aksjen i tiden som kommer, og ved et brudd ned gjennom NOK 150,00-nivået også så vil videre fall ned mot NOK 135,00-nivået signaliseres på 6-12 måneders sikt.

Les gjerne også vår siste analyse på oljeprisen som har utløst et kraftig salgssignal, og hvor det indikeres et fall ned mot USD 70,00 på 6-12 måneders sikt for Brent Crude Oil.

06.10.2014 Statoil (Ticker: STL) viser en svak utvikling i det korte bildet, og har nå også utløst et teknisk salgssignal etter brudd ned gjennom et viktig støttenivå ved NOK 170,00.

Det er utløst teknisk salgssignal for Statoil fra en rettvinklet fallende triangel formasjon, og i henhold til denne formasjonen så signaliseres i første omgang et fall ned mot NOK 150,00-155,00.

Statoil-aksjen har nå også brutt ned gjennom 200-dagers glidende gjennomsnitt, og med det gitt ytterligere negative tekniske signaler for den videre utviklingen. Samtidig så er nå 50-dagers glidende gjennomsnitt nær ved å bryte ned gjennom 200-dagers glidende gjennomsnitt, et såkalt «death cross signal» og som hvis det skjer vil utløse et sterkt salgssignal for aksjen.

Det ligger nå motstand opp mot NOK 170,00-nivået ved rekyler opp i aksjen.

Videre nedover så er det nå begrenset med teknisk støtte før ved NOK 160,00, og deretter er neste støttenivåer av større betydning ved hhv NOK 150,00 og NOK 135,00.

Flere tekniske indikatorer som MACD, RSI og Stochastics signaliserer nå en fortsatt svak utvikling i tiden fremover for Statoil-aksjen.

Basert på disse negative tekniske signaler som nå er utløst for Statoil så vurderes aksjen som en salgskandidat på dagens kursnivå. Vi har nå kursmål for aksjen ved NOK 150,00 på 3-6 måneders sikt. Ved et fall under NOK 150,00 så venter vi et videre fall for aksjen ned mot NOK 135,00 på 6-12 måneders sikt. Les gjerne også vår analyse på oljeprisen som har utløst kraftig salgssignal nå nylig, og hvor et fall ned mot 70 dollar signaliseres på 12 måneders sikt.

Kort om selskapet: Statoil er et internasjonalt energiselskap med virksomhet i 34 land. Basert på 40 års erfaring fra olje- og gassproduksjon på norsk sokkel, anvender vi teknologi og nyskapende forretningsløsninger for å møte verdens energibehov på en ansvarlig måte. Statoil har hovedkontor i Stavanger med om lag 23.000 ansatte over hele verden og er børsnotert i New York og Oslo.

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kilde Chart: Vikingen.se


Disclaimer:
Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.