*Nettavisen* Nyheter.

SAS-aksjen flyr høyt - kan firedoble seg

Klikk på bildet for å forstørre.

 


16.12.2015 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på SAS-aksjen.

SAS har i dag lagt frem sine resultater for regnskapsmessige 4. kvartal, og regnskapsmessige driftsår 2014/2015.

SAS kunne vise til et resultat etter skatt i sitt regnskapsmessige 4. kvartal på 517 millioner svenske kroner, mot minus 303 millioner i samme periode året før.

Det var ifølge TDN Finans ventet et resultat etter skatt i perioden på 494 millioner svenske kroner.

For hele det regnskapsmessige året 2014/2015 hadde SAS driftsinntekter på 39,65 milliarder svenske kroner, mot 38 milliarder året før.

Resultatet etter skatt for regnskapsåret 2014/2015 endte på 956 millioner kroner, opp fra minus 719 millioner i det foregående regnskapsåret.

Du kan lese mer om resultatene til SAS hos Nettavisen her i dag: "Fra dundrende underskudd til solid overskudd i SAS"

SAS-aksjen stiger kraftig etter resultatfremleggelsen i dag, og onsdag formiddag er SAS-aksjen opp 6,39 prosent til 23,30 kroner.

Vi har hatt flere positive analyser av SAS-aksjen hos Aksjeanalyser.com, og som du f.eks. kan lese her fra den 06. November 2015: "Ser SAS-aksjen til himmels - kan tredoble seg".

SAS-aksjen var den gang i 16,60 kroner, og har nå altså steget med 40 prosent siden vår postive analyse av SAS-aksjen den 06. November 2015.

Saken fortsetter nedenfor annonsen...

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Teknisk Analyse av SAS-aksjen:

SAS-aksjen er i en langsiktig stigende trend, og som startet i 2012 (jf. diagram nederst i saken her).

Videre kursoppgang signaliseres nå for SAS-aksjen innenfor denne langsiktige stigende trenden.

Det ble utløst et nytt teknisk kjøpssignal for aksjen da den brøt opp i gjennom, og etablerte seg over 20,00-nivået.

Nå kan du diskutere aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på aksje- og investeringsforumet Xtrainvestor

Neste tekniske motstandsnivå av større betydning for SAS-aksjen er nå opp mot 34,00 kroner.

Deretter er neste tekniske motstandsnivå av betydning opp mot 55,00 kroner, og som også sammenfaller mye med potensialet som den stigende trenden indikerer for aksjen på 12 måneders sikt.

Ved eventuelle korreksjoner ned så vil det i første omgang være teknisk støtte for aksjen ned mot 20,00-nivået.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Nå signaliserer imildertid det samlede positive tekniske bildet for SAS-aksjen videre oppgang for aksjen i tiden fremover innenfor den stigende trenden.

Vi gjentar i dag hos Aksjeanalyser.com våre tidligere positive analyser av SAS, og vi har kursmål for aksjen ved 55,00 kroner på 12 måneders sikt.

Videre så ser vi et potensiale for aksjen helt opp mot 100,00 kroner på 2-3 års sikt, og i henhold til den langsiktige stigende trenden for aksjen. Det vil i så fall innebære rundt en firedobling av aksjekursen fra dagens kursnivå på 2-3 års sikt.

Selv om SAS-aksjen skulle firedoble seg på 2-3 års sikt, ja så vil den fortsatt være langt i fra toppen rundt 300 kroner som den var i 2007. Ja selv om aksjen skulle stige til 100 kroner på 2-3 års sikt, så vil den fortsatt være ned med rundt 67 prosent siden toppen i 2007 ved 300 kroner.

Du kan følge utviklingen for SAS-aksjen (ved Stockholmsbörsen) hos IG her... [sponset lenke]

Les gjerne også vår analyse i går av Norwegian-aksjen: "Storbanker tror Norwegian-aksjen skal til himmels"

Lær om Teknisk Analyse av Investtech [sponset lenke]:

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Diagram over utviklingen for SAS-aksjen (ved Oslo Børs):

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kilde chart:

vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag