Seadrill-aksjen har stupt 70 prosent. Kan ha nådd bunnen nå.

 


16.01.2015 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på Seadrill igjen, og som har falt med hele 74 prosent siden toppen den 08. september 2013 ved NOK 289,40.

Bare siden juli 2014 så har aksjen stupt fra NOK 250,00, og til lavest i går ved NOK 70,60. Seadrill-aksjen har dermed stupt over 70 prosent på bare et halvt års tid.

Aksjen var i torsdag lavest ved NOK 70,60, og har da kommet ned til vårt tidligere kursmål i vår siste analyse og salgsanbefaling på Seadrill den 04. desember 2014 da kursen for Seadrill-aksjen var i NOK 92,40.

Vi skrev i vår forrige analyse av Seadrill den 04. desember 2014 at aksjen ved NOK 70,00-nivået vil påtreffe støttenivået ved nedre trendlinje i den langsiktige stigende trenden.

Der har aksjen nå kommet, og det tekniske bildet for aksjen indikerer nå at det gjerne kan komme en rekyl opp for aksjen fra NOK 70,00-nivået på kort sikt.

Stochastics momentum-indikator viser en oversolgt situasjon for aksjen i det korte bildet, og signaliserer således at aksjen gjerne kan stå foran en rekyl opp i løpet av den nærmeste tiden.

Aksjen fikk et løft utover dagen i går etter å ha vært lavest ved NOK 70,60, og endte torsdag i NOK 75,15, og i dag fredag endte aksjen i NOK 76,25.

Ved en rekyl opp for Seadrill-aksjen fra dagens nivå så vil første motstandsnivå av større betydning være opp mot NOK 100,00-nivået.

Det er alltid vanskelig å prøve å finne en bunn for en aksje i fritt fall slik som Seadrill-aksjen nå, men sett ut ifra det tekniske bildet for Seadrill-aksjen nå så er det tegn til at aksjen gjerne vil ta i mot i denne omgang rundt NOK 70,00-nivået, og kan få en rekyl opp på kort sikt.

Vi endrer vår tidligere salgsanbefaling på Seadrill-aksjen til en kortsiktig kjøpsanbefaling på aksjen, og med kursmål ved NOK 95,00 på 4-8 ukers sikt. Stop-loss kan gjerne settes ved NOK 67,00.Dersom aksjen skulle bryte ned gjennom NOK 70,00-nivået, og etablere seg under det nivået, så vil det signalisere videre fall for aksjen ned for å teste støttenivået ved forrige bunn for aksjen under finanskrisen i 2008, rundt NOK 45,00-50,00.

For å se flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com, og hvor vi også tilbyr helt gratis og uforpliktende prøvemedlemskap hos Aksjeanalyser.com frem til 01. Mai 2015.

 


Kilde Chart: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.