RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bjørn Inge Pettersen

Ser stor oppside for to nykommere på Oslo Børs

25.02.2015 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på følgende tre akjer på Oslo Børs: Norway Royal Salmon (NRS), XXL ASA (XXL), og Scatec Solar (SSO).

To av selskapene, XXL ASA og Norway Royal Salmon, har presentert sterke resultater for 4. kvartal i dag, og vi ser en betydelig oppside for begge aksjene i tiden fremover.

Vi ser også en stor oppside for nykommeren på Oslo Børs, Scatec Solar (Ticker: SSO), og som ble notert på Oslo Børs 02. Oktober 2014. Aksjen har vist en sterk utvikling siden børsnotering, og har etablert en stigende trend hvor videre kursoppgang signaliseres i tiden fremover. Det er også utløst et nytt sterkt kjøpssignal for aksjen nå etter brudd opp gjennom et viktig motstandsnivå ved 32 kroner.

For å se flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com, og hvor vi også tilbyr helt gratis og uforpliktende prøvemedlemskap hos Aksjeanalyser.com frem til 01. Mai 2015.

Se gjerne også våre analyser på disse tre nordiske aksjene i dag, og som vi alle ser en betydelig oppside for på 1-3 måneders sikt: Cloetta, Elekta, og Swedish Match.


 

Norway Royal Salmon (Ticker: NRS)

Norway Royal Salmon presenterte gode resultater for 4. kvartal 2014 i dag.

Selskapet kunne vise til et resultat etter skatt på 144,3 millioner kroner i 4. kvartal 2014, mot 112,6 millioner kroner i samme periode året før.

Resultatet per aksje ble på 3,24 kroner i 4. kvartal 2014, mot 2,53 kroner per aksje i samme kvartal i 2013.

Styret i selskapet foreslår et utbytte på 1,50 kroner per aksje for 2014.

Ser vi på det tekniske bildet for Norway Royal Salmon så er aksjen i en langsiktig stigende trend, og ligger nå lavt innenfor denne etter å ha konsolidert i det korte bildet.

Aksjen finner støtte ned mot nedre trendlinje i den stigende trenden, rundt 53 kroner, og her ligger det også støtte ved aksjens 200-dagers glidende gjennomsnitt.

Samtidig så signaliserer nå momentum-indikatorer som RSI og Stochastics at aksjen gjerne står foran et nytt løft i tiden fremover.

På oppsiden er det noe motstand ved forrige topp rundt 67 kroner, men deretter er det begrenset med motstand før opp mot øvre trendlinje i den stigende trenden, rundt 80 kroner.

Basert på det samlede positive tekniske bildet for Norway Royal Salmon vurderer vi på Aksjeanalyser.com aksjen som en interessant kjøpskandidat på dagens kursnivå.

Vi har kursmål for aksjen ved 67 kroner på 1-3 måneders sikt. På litt lenger sikt (6-12 måneder) ser vi et potensiale for aksjen opp mot øvre trendlinje i den stigende trenden, rundt 80 kroner.

Du kan følge aksjekursen til Norway Royal Salmon hos Nordnet her...

Kort om selskapet: Norway Royal Salmon er et integrert sjømatselskap med virksomhet innen lakseoppdrett, settefisk, slakteri og salg & markedsføring. NRS har 35 konsesjoner for oppdrett av laks i tre kjerneområder; Vest-Finnmark, Senja i Troms og Rogaland/Hordaland. NRS selger laks gjennom eget salgsapparat til cirka 50 land.

For mer informasjon om selskapet besøk gjerne deres hjemmesider her: www.norwayroyalsalmon.com

 

Kilde Chart: vikingen.se


 

XXL ASA (Ticker: XXL)

XXL har i dag presentert sine resultater for 4. kvartal og 2014, og selskapet kunne vise til sterke resultater.

XXL meldte om et resultat etter skatt på 125 millioner kroner i 4. kvartal 2014, og som er en dobling av resultatet etter skatt fra året før som var i samme kvartal i 2013 på 63 millioner kroner.

XXL-aksjen har siden børsnotering 3. oktober 2014 etablert en stigende trend, og hvor videre kursoppgang for aksjen signaliseres i tiden fremover.

Aksjen har konsolidert i det korte bildet, men har funnet god teknisk støtte rundt 74 kroner, og hvor det også er støtte ved aksjens 50-dagers glidende gjennomsnitt.

Dersom aksjen i løpet av den nærmeste tiden bryter opp gjennom, og etablerer seg over et motstandsnivå ved 80 kroner, så vil det utløses et nytt sterkt kjøpssignal for XXL-aksjen.

Det vil da være lite teknisk motstand for videre kursoppgang for aksjen før opp mot øvre trendlinje i den stigende trenden, rundt 95 kroner.

Basert på det positive tekniske bildet for XXL så vurderer vi på Aksjeanalyser.com aksjen som en interessant kjøpskandidat på dagens kursnivå. Vi har kursmål for aksjen ved 95 kroner på 3-6 måneders sikt.

Du kan følge aksjekursen til XXL hos Nordnet her...

Kort om selskapet: XXL er en ledende sportskjede med 39 varehus i Norge, Sverige og Finland. XXL er den kjeden som vokser raskest blant de store sportskjedene i Norden. XXL appellerer til en stor kundegruppe med sitt "one-stop-shop" konsept. Under samme tak tilbys et stort utvalg av klær og utstyr for sports-, jakt- og friluftsaktiviteter. XXL har som mål å ha de største butikkene med de laveste prisene og det største vareutvalget, med hovedvekt på kjente merkevarer.

For mer informasjon om selskapet besøk gjerne deres hjemmesider her: www.xxlasa.com

 

Kilde Chart: vikingen.se


 

Scatec Solar (Ticker: SSO)

Scatec Solar er i likhet med XXL et relativt nytt selskap på Oslo Børs, og aksjen ble notert for handel på Oslo Børs den 02. Oktober 2014.

Aksjen har siden den gang vist en sterkt utvikling, og det er etablert en stigende trend for aksjen, og hvor videre kursoppgang signaliseres i tiden fremover.

Nå utløses det også et nytt kraftig kjøpssignal for aksjen når den de seneste dager er i ferd med å bryte opp gjennom et motstandsnivå fra tidligere topp i januar rundt 32 kroner.

Dersom aksjen etablerer seg over 32 kroner den nærmeste tiden nå så vil en fortsatt sterk utvikling for aksjen signaliseres i tiden fremover.

Det vil da være lite teknisk motstand for videre oppgang for aksjen før opp mot øvre trendlinje i den stigende trenden, rundt 40 kroner.

Momentum-indikatorer som RSI og MACD signaliserer også videre kursoppgang for aksjen i tiden fremover.

Basert på disse positive tekniske signaler for Scatec Solar så vurderer vi på Aksjeanalyser.com aksjen som en interessant kjøpskandidat på dagens kursnivå.

Vi har kursmål for aksjen ved 40 kroner på 3-6 måneders sikt.

Du kan følge aksjekursen til Scatec Solar hos Nordnet her...

Kort om selskapet: Scatec Solar is an integrated independent solar power producer, aiming to make solar a sustainable and affordable source of energy worldwide. Scatec Solar develops, builds, owns and operates solar power plants and delivers power from 220 MW in the Czech Republic, South Africa and Rwanda. The company is in strong growth and has a solid pipeline of projects under development in Africa, US, Japan, Middle East and Europe. Scatec Solar is head quartered in Oslo, Norway.

For mer informasjon om selskapet besøk gjerne deres hjemmesider her: www.scatecsolar.com

For å se flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com, og hvor vi også tilbyr helt gratis og uforpliktende prøvemedlemskap hos Aksjeanalyser.com frem til 01. Mai 2015.

 

Kilde Chart: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com