RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bjørn Inge Pettersen

Sist dette skjedde stupte USA-børsene 50 prosent

 

28.08.2015 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på den viktige amerikanske børsindeksen S&P500 etter den kraftige oppgangen de seneste dagene.

Vi hos Aksjeanalyser.com mener det er for tidlig å avblåse faren for et børskrakk, og nye kraftige fall på verdens børser.

S&P500-indeksen har fått en kraftig rekyl opp de seneste dagene, MEN møter nå på et betydelig teknisk motstandsnivå rundt 1.990-2.000 poeng (se chart nederst i saken).

Samtidig så har det nå blitt utløst et kraftig teknisk salgssignal for S&P500-indeksen fra det mye fryktede "Death Cross Signal".

"Death Cross Signal" skjer når 50-dagers glidende gjennomsnitt bryter ned gjennom 200-dagers glidende gjennomsnitt.

Dette regnes for å være et av de sikreste tekniske signaler om en større trend endring for underliggende objekt, og her altså for den viktige S&P500 børsindeksen i USA.

Saken fortsetter nedenfor...

For å se flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com, og hvor vi også tilbyr helt gratis og uforpliktende prøvemedlemskap hos Aksjeanalyser.com frem til 01. September 2015.

 

Videre så skjer dette "Death Cross Signal" nå i det 200-dagers glidende gjennomsnitt også har begynt å vise en fallende tendens, og dette regnes for å ytterligere forsterke dette fryktede tekniske signalet om en kommende trend endring.

Les gjerne også vår analyse av Dow Jones Indeksen den 13. August "Sist dette skjedde stupte børsene i USA med 50 prosent". Da hadde Dow Jones Indeksen utløst tilsvarende "Death Cross Signal", og nå har altså S&P500 gjort det samme.

 
Vi hos Aksjeanalyser.com er derfor langt i fra sikker på at faren er over for denne gang, og dersom S&P500-indeksen i USA nå faller tilbake fra 1.990-2.000 nivået, ja så vil det kunne komme et nytt kraftig fall på børsene om kort tid.

Utviklingen for S&P500-indeksen i dag, fredag 28. August, og de nærmeste børsdagene fremover, vil altså kunne gi viktig ny informasjon om hva vi kan vente oss av utvikling på børsene i ukene og månedene fremover.

Så vi ville ventet litt med å sprette Champagnen enda, for vi mener faren langt i fra er over, og det kan fortsatt komme kraftige fall på verdens børser i ukene og månedene fremover.

Du kan følge utviklingen for S&P500-indeksen i USA hos IG her...

Shortsalg gjør det mulig å tjene penger i et fallende marked eller beskytte eksisterende investeringer. Les mer om hvordan og hvorfor shortsalg kan inngå som en viktig del av en balansert handelsstrategi hos vår samarbeidspartner IG her...

Se diagram over utviklingen for S&P500-indeksen i USA nedenfor...

 

Diagram over utviklingen for S&P500-indeksen i USA:

 

Kilde chart: IG.com


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com