*Nettavisen* Nyheter.

Sist gang dette skjedde stupte børsene i USA

Klikk på bildet for å forstørre.

 


06.12.2014 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på børsene i USA, og de ledende amerikanske indeksene S&P-500 (SPX), Dow Jones (DJI) og Nasdaq Composites (IXIC), og som alle har satt nye all-time high rekorder de siste ukene.

Nå er det imidlertid utløst tekniske salgssignaler, og tegn til at oppgangen kan gå mot sin slutt for denne gang, og at en større korreksjon ned kan være nær forestående.

Alle de tre hovedindeksene i USA har nå utløst teknisk salgssignal fra en av de mest populære tekniske analysemodeller, nemlig MACD. Det er utløst salgssignal fra det som kalles et Signal Line Crossover signal for alle disse tre viktige indeksene i USA nå den seneste uken. Les gjerne mer om MACD momentum-indikator, og Signal Line Crossover signaler hos Stockcharts.com her...

Forrige gang MACD utløste teknisk salgssignal for de tre indeksene var i september, og kort tid etter kom det et kraftig fall på de amerikanske børsene i begynnelsen av oktober.

Det er også flere andre tekniske signaler som nå indikerer at en større korreksjon ned kan være veldig nær forestående, deriblant RSI momentum-indikator, og som nå viser en overkjøpt situasjon for alle de tre indeksene, S&P-500, Dow Jones og Nasdaq Composites.

Dette er med og underbygger de negative signaler som nå er utløst for alle disse tre hovedindeksene i henhold til MACD indikatoren.

For S&P-500 så er første tekniske støttenivå av større betydning rundt 2.020 poeng, og så ved 2.000 poeng hvor det også er støtte ved 50-dagers glidende gjennomsnitt. S&P-500 sluttet fredag på 2.075 poeng. Skulle S&P-500 bryte ned gjennom 2.000-nivået så vil neste viktige støttenivåer være ved 1.940 poeng (bl.a. støtte fra 200-dagers glidende gjennomsnitt), og deretter ved 1.900 poeng og 1.830 poeng.

Ser vi på Dow Jones indeksen som sluttet fredag på 17.958 poeng, så vil første tekniske støttenivå av større betydning være ned mot 17.200 poeng. Her er det også støtte ved 50-dagers glidende gjennomsnitt. Dersom det skulle komme et brudd ned gjennom 17.200-nivået så vil neste støttenivåer av større betydning være ved hhv 16.800 poeng, og deretter ned mot tidligere bunn i oktober rundt 16.000 poeng.

For Nasdaq Composites, som sluttet fredag på 4.781 poeng, så vil første viktige tekniske støttenivå være ved 4.600 poeng, og deretter ved 4.500 poeng. Skulle indeksen bryte ned gjennom 4.500-nivået så vil det kunne komme en ny test av forrige bunn i oktober ned mot 4.150 poeng.

Basert på det samlede tekniske bildet for alle de tre hovedindeksene i USA (S&P-500, Dow Jones og Nasdaq Composites), så vurderer vi i Aksjeanalyser.com at en korreksjon ned for børsene i USA trolig er nær forestående.

I første omgang venter vi en test av følgende viktige støttenivåer for de tre hovedindeksene i USA, S&P-500, Dow Jones og Nasdaq Composites ved hhv 2.000 poeng, 17.200 poeng og 4.500 poeng. Dersom disse nivåene skulle brytes så vil det utløse sterkere tekniske salgssignaler, og som vil kunne føre indeksene ned for å teste tidligere bunner i oktober ved hhv 1.830 poeng (S&P-500), 16.000 poeng (DJI) og 4.150 poeng (Nasdaq Composites).

S&P-500:

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kilde Chart: Stockcharts.comDow Jones:

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kilde Chart: Stockcharts.com

Nasdaq Composites:

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kilde Chart: Stockcharts.comDisclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.