*Nettavisen* Nyheter.

Skal Bitcoin kursen til himmels igjen?

Klikk på bildet for å forstørre.

 


12.12.2014 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på den virtuelle kryptovalutaen Bitcoin etter at det i går kom nyhet om at Microsoft åpner for bitcoin-betaling.

Bitcon er en virtuell internettvaluta, og som ikke eksisterer som fysiske sedler og mynter, men kun digitalt i databaser.

I motsetning til vanlige valutaer som norske kroner eller amerikanske dollar, så er bitcoins helt desentralisert, og hverken utstedt eller regulert av noen sentralbank eller tilsynsmyndighet.

Microsoft har begynt å akseptere bitcoin som betaling for digitalt innhold, men foreløpig bare i USA, og bare indirekte via den eksterne tjenesten BitPay.

Betalingen skjer i praksis ved at man kan veksle inn bitcoins til den aktuelle vekslingskursen, og så legge disse til sin Microsoft-konto. Deretter kan pengene brukes til å kjøpe innhold i Windows Store og i butikker med Xbox Games, Xbox Music eller Xbox video.

Eric Lockard, sjef for Universal Store hos Microsoft, uttaler i en pressemelding at dette handler om å gi folk valg og å hjelpe dem med å gjøre mer på enhetene sine og i nettskyen. Han sier også at selv om bitcoin ikke er allemannseie enda så er det i dag også mange andre enn de aller første entusiastene som nå er i ferd med å ta bitcoin i bruk.

Han uttaler videre at han regner med denne veksten vil fortsette, og sier at ved å la folk bruke bitcoin til å kjøpe Microsoft sine produkter og tjenester så vil de være i forkant av denne trenden. Det opplyses ellers i pressemeldingen fra Microsoft at brukerne ikke kan veksle inn for mer enn maks tusen dollar per dag.

Microsoft er ikke den første store kommersielle aktøren som nå tillater betaling med bitcoin, og tidligere i høst åpnet PayPal for at man kan kjøpe spill og musikk med bitcoins, og PC giganten Dell lar deg kjøpe datamaskiner med bitcoins.

Vi har på Aksjeanalyser.com sett nærmere på kursutviklingen for bitcoins i amerikanske dollar, og som for øyeblikket handles til en kurs rundt 350,00.

Kursen for Bitcoin/USD steg kraftig fra rundt august 2013 og en kurs da rundt 100,00, og til godt over 1000,00 i desember 2013. Siden har kursen falt kraftig tilbake innenfor en fallende trend, men den siste tiden er det etablert en stigende trend for Bitcoin/USD, og den er i ferd med å bryte ut av den fallende trenden som har vedvart det siste året. Dette gir signaler om at kursen for Bitcoin/USD gjerne kan stå foran et kraftig løft i tiden fremover.

For dem som måtte være interessert i å trade i bitcoins så kan dette for eksempel gjøres hos vår samarbeidspartner IG, og som tilbyr CFD handel i ulike valutakryss som f.eks. Bitcoins (XBT)/USD. Du kan lese mer om dette hos IG på deres hjemmesider på IG.com

Siste kurs på CFD valutakryssen XBT/USD hos IG finner du på hos IG her...

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag