RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bjørn Inge Pettersen

Snart kan 1 EUR=10 NOK, og 1 USD=9,50 NOK

 

06.06.2015 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på USD/NOK, EUR/NOK, GBP/NOK, og SEK/NOK.

Den norske kronen har svekket seg kraftig igjen i løpet av de seneste dagene, og det mot både dollar, euro, pund og svenske kroner.

En dollar koster nå rundt 7,95 norske kroner, en euro rundt 8,84 norske kroner, et pund 12,14 norske kroner, og 100 svenske kroner koster nå rundt 94,91 norske kroner.

I uken som gikk viste bedriftene i Norges Banks regionale nettverks rapport større svakhet enn ventet i norsk økonomi.

Bedriftene i Norges Banks regionale nettverk rapporterte at veksten i produksjonen har avtatt de seneste månedene, og bedriftene venter også svak vekst i tiden fremover.

Flere analytikere mener nå at det er nærmest sikkert med et rentekutt fra Norges Bank om to uker med 25 basispunkter ned til 1,00 prosent, og at renten gjerne vil komme ned til 0,75 prosent mot slutten av året.

Samtidig med svake tall fra Norges Banks regionale nettverk fredag, så kom det knallsterke sysselsettingstall fra USA, og som styrket dollaren.

En svakere norsk økonomi, og gjerne to rentekutt fra Norges Bank før vi skriver 2016, og i kombinasjon med en sterk økonomi i USA og forventninger der om nær forestående renteoppgang, vil kunne føre til en kraftig oppgang i dollaren mot norske kroner i løpet av de neste 6-12 måneder.

Allerede i oktober 2014 skrev vi på Aksjeanalyser.com og på bloggen her at dollaren gjerne kunne komme til å stige opp mot 9,00-9,50 mot norske kroner, og den gang var dollaren i 6,72 mot norske kroner. I dag handles dollaren altså rundt 7,95 mot norske kroner, og er på full fart mot 9,00-tallet.

For å se flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com, og hvor vi også tilbyr helt gratis og uforpliktende prøvemedlemskap hos Aksjeanalyser.com frem til 01. September 2015.


Teknisk Analyse:

 

EUR/NOK

EUR/NOK viser også en bratt stigende trend, og hvor videre oppgang signaliseres for euro mot norske kroner i tiden fremover.

Etter en kortsiktig korreksjon ned i perioden mars-mai så vender også EUR/NOK oppover igjen nå, og videre oppgang signaliseres for EUR/NOK innenfor den stigende trenden i månedene fremover.

EUR/NOK bryter nå opp gjennom et teknisk motstandsnivå rundt 8,80, og det signaliseres i første omgang en test av neste motstandsnivå som er i området rundt 9,10-9,20 for EUR/NOK.

Basert på det tekniske bildet for EUR/NOK så vurderer vi på Aksjeanalyser.com at EUR/NOK gjerne kan komme helt opp mot 9,50-10,00 på 6-12 måneders sikt.


 

Kilde Chart: vikingen.se


 

USD/NOK

Hvis vi ser på det tekniske bildet for dollaren så er den i en bratt stigene trend, og hvor videre oppgang for dollar mot norske kroner signaliseres i tiden fremover.

Etter en kortsiktig korreksjon ned for USD/NOK fra slutten av april og til begynnelsen av mai så vender nå dollaren oppover igjen mot norske kroner, og videre oppgang signaliseres altså for USD/NOK i tiden fremover.

På oppsiden er det noe teknisk motstand i området rundt 8,20-8,40 for USD/NOK. Deretter er det lite motstand for videre oppgang før opp mot 9,00-9,50 for USD/NOK ved tidligere topp for USD/NOK i 2001-2002.

Basert på det samlede tekniske bildet for USD/NOK så vurderer vi på Aksjeanalyser.com at dollaren gjerne kan komme helt opp mot 9,00-9,50 mot norske kroner på 6-12 måneders sikt.

 

Kilde Chart: vikingen.se


 

GBP/NOK

GBP/NOK viser også en sterk utvikling innnenfor en bratt stigende trend, og også her signaliserer det tekniske bildet for GBP/NOK videre oppgang i månedene fremover nå.

Det er lite teknisk motstand for GBP/NOK før opp mot 13,00-nivået, og dette er også vårt kursmål på Aksjeanalyser.com for GBP/NOK på 6-12 måneders sikt.

 

Kilde Chart: vikingen.se


 

SEK/NOK

SEK/NOK er også i en langsiktig stigende trend, og kursen nærmer seg igjen et viktig teknisk motstandsnivå rundt 97,00.

Et brudd opp gjennom 97,00 vil kunne føre til videre oppgang helt opp mot taket av den langsiktige stigende trenden for SEK/NOK, rundt 100,00.

Basert på det samlede tekniske bildet for SEK/NOK så vurderer vi på Aksjeanalyser.com at vi gjerne kan se kursen for svenske kroner mot norske kroner nå 100,00 i løpet av de neste 6-12 måneder.

For å se flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com, og hvor vi også tilbyr helt gratis og uforpliktende prøvemedlemskap hos Aksjeanalyser.com frem til 01. September 2015.

 

Kilde Chart: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com