*Nettavisen* Nyheter.

Spetalen-aksje kan 5-doble seg

Klikk på bildet for å forstørre.

 


09.12.2015 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på Spetalen-aksjen og hydrogenselskapet NEL ASA på Oslo Børs (ticker: NEL).

Aksjen stiger kraftig i dag, og er onsdag formiddag opp rundt 20 prosent til 3,86 kroner.

Vi har hos Aksjeanalyser.com hatt to positive analyser av NEL-aksjen den seneste tiden, første gang her den 23. Oktober 2015: "Spetalen spår aksje til himmels".

Den gang var NEL-aksjen rundt 1,90 kroner, mens den nå altså er rundt 3,95 kroner. Aksjen har altså doblet seg siden vår første positive analyse av NEL-aksjen for bare cirka 7 uker siden.

Vi ser imidlertid fortsatt et stort potensiale for NEL-aksjen både på kort og lang sikt, og som du kan lese mer om lenger ned i saken her.

Saken fortsetter nedenfor annonsen...

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Den kraftige oppgangen for Spetalen-aksjen NEL onsdag morgen kommer etter nyheten i dag tidlig i en børsmelding om at NELs heleide datterselskap H2 Logic A/S skal bygge hydrogenfyllestasjon for H2 Mobility i Tyskland.

Ifølge børsmeldingen fra NEL onsdag morgen så innebærer oppdraget også opsjon på flere kontrakter.

Hydrogenfyllestasjonen skal være blant de første av sitt slag i Tyskland, og som har planer om å bygge inntil 400 hydrogen-tankestasjoner innen 2023. Beregnet total investeringsramme for disse er på rundt 400 millioner euro.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Teknisk analyse av NEL-aksjen:

NEL har siden høsten 2014 etablert en langsiktig positiv trend (jf. diagram nederst i saken her), og hvor videre kursoppgang signaliseres for aksjen både på kort og lang sikt.

Aksjen har utløst nye positive signaler de seneste dagene etter å ha brutt opp i gjennom et motstandsnivå rundt 2,90 kroner. Dette nivået vil nå representere teknisk støtte for aksjen ved eventuelle korreksjoner ned for aksjen.

Oppgangen for aksjen siden høsten 2014 har skjedd på kraftig økning i volum (antall aksjer omsatt), og dette gir ytterligere positive signaler for aksjen.

Det er nå lite teknisk motstand for videre oppgang for NEL-aksjen før opp mot 6,00 kroner.

Dersom aksjen også skulle bryte opp i gjennom 6,00-nivået (slik vi hos Aksjeanalyser.com tror kan skje i løpet av de neste 3-6 måneder). Ja så indikerer det tekniske bildet for aksjen at den kan stige opp mot 20,00 kroner på 1-3 års sikt.

Vi gjentar i dag hos Aksjeanalyser.com våre tidligere positive analyser på NEL, og vi ser nå et kortsiktig (3-6 måneder) potensiale for aksjen opp mot 6,00 kroner. Videre så ser vi altså et potensiale for aksjen helt opp mot 20,00 kroner på 1-3 års sikt. Det vil i såfall innebære en 5-dobling av aksjekursen fra dagens kursnivå på 1-3 års sikt.

Vi er imidlertid ikke alene om å se et stort potensiale for NEL-aksjen, og på et spørsmål i forbindelse med en sak på HegnarOnline den 01. Juni 2015 om hvor mye han skulle hatt for NEL-aksjene sine for å selge dem svarte Øystein Stray Spetalen:

- Jeg er ikke der i det hele tatt. Dette kan bli verdt 50 milliarder kroner, 100 milliarder kroner, uendelig. Hvis hydrogen tar over i transportbransjen, da er det ikke noen grenser for hvor stort dette kan bli.

Øystein Stray Spetalen eier, og i henhold til seneste oversikt på NEL sine hjemmesider over de 20 største aksjonærene i selskapet, tilsammen 11,41 prosent av NEL ASA via Strata Marine & Offshore og Ferncliff Maris AS.

Jan Haudemann-Andersen er også å finne blant de største eierne i NEL ASA. Han eier i henhold til denne oversikten over de 20 største aksjonærene i NEL ASA på selskapets hjemmesider, 7,72 prosent av NEL ASA via sitt Datum AS.

Du kan følge utviklingen for NEL-aksjen hos IG her... [sponset lenke]

Les gjerne også: "Oljeprisen kollapser - kan falle til 10 dollar"

Les gjerne også: "Fredriksen-aksje stuper - har tapt 30 milliarder"

Diagram over kursutviklingen for NEL-aksjen:

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kilde Chart:

vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.