*Nettavisen* Nyheter.

Spetalen-aksje mer enn dobler seg etter nyhet

Klikk på bildet for å forstørre.

 


16.10.2015 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på Spetalen-aksjen Nickel Mountain Group.

Aksjen stiger til himmels i dag etter nyheten om at selskapet kjøper opp et spansk inkassoselskap.

Øystein Stray Spetalen er største aksjonær i Nickel Mountain Group (NMG) gjennom selskapet Strata Marine & Offshore AS, og Spetalen eier via dette selskapet 29,93 prosent av selskapet.

Nickel Mountain Group kunne i dag i en børsmelding informere om at selskapet har inngått en betinget avtale om kjøp av ALD Abogados S.L., og for en total godtgjørelse på rundt 166 millioner kroner.

Nickel Mountain Group vil for å finansiere dette kjøpet av ALD, og videre oppkjøp av gjeldsporteføljer, gjennomføre en rettet emisjon, og som i henhold til børsmeldingen allerede skal være fulltegnet med 400 millioner kroner til kurs en krone per aksje.

Aksjekursen for Nickel Mountain Group har den seneste tiden svingt mellom 0,60-0,80 kroner, og i går endte aksjen på 0,69 kroner.

Fredag formiddag stiger aksjen til himmels etter denne børsmeldingen selskapet kom med i dag tidlig, og aksjen er fredag formiddag opp utrolige 120 prosent til 1,52 kroner.

Saken fortsetter nedenfor...

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Spetalen har da bare med sin tidligere eierandel i Nickel Mountain Group på 29,93 prosent tjent rundt 22 millioner kroner på den voldsomme oppgangen for aksjen i dag etter denne nyheten.

Men det er hardt prøvede aksjonærer i Nickel Monutain Group som i dag kan glede seg over at aksjen mer enn dobler seg på en dag.

Aksjen har høyest vært (justert for emisjoner etc.) i rundt 2000 kroner i 2006, mens den nå altså etter over en dobling i dag er ved 1,48 kroner.

Så selv etter mer enn en dobling av aksjekursen i dag så er aksjen fortsatt ned med vanvittige 99,92 prosent.

Det er da en mager trøst for de som har sittet lenge på aksjen at den dobler seg i dag.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Hvis man var maks uheldig og kjøpte aksjer for 100.000 kroner i Nickel Mountain Group da aksjen var høyest rundt 2000 kroner i 2006, så ville man i dag selv etter doblingen av aksjekursen i dag, sittet igjen med 76 kroner.

I henhold til dagens børsmelding så kommer det klart frem at selskapet ønsker å endre strategi, og fremover satse på inkassovirksomhet.

I presentasjonen fra Nickel Mountain Group i dag kommer det frem at selskapet har satt seg som mål å bygge et inkassoselskap med høy vekst og høy avkastning.

Endre Rangnes er foreslått som ny toppsjef i selskapet. Endre Rangnes sluttet for øvrig på dagen i fjor sommer hos Lindorff.

Vi hos Aksjeanalyser.com synes den nye strategien til Nickel Mountain Grop, og planene om å bygge et inkassoselskap, virker spennende. Vi vil starte opp med å følge aksjen i tiden fremover, og mener aksjen selv etter mer enn en dobling i dag kan være en interessant kjøpskandidat på dagens kursnivå rundt 1,50 kroner.

Vi har god tro på at Spetalen og Co har gode muligheter for å lykkes med sin satsning om å bygge et inkassoselskap med høy vekst og høy avkastning, og som de skriver i sin presentasjon i dag at er målet med denne satsningen.

Du kan følge aksjekursen for Nickel Mountain Group hos IG her...

Se gjerne også diagram over utviklingen for Nickel Mountain Group-aksjen nederst i saken her...

Annonse (Nidelv International ASA):

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Diagram over kursutviklingen for Nickel Mountain Group-aksjen:

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kilde Chart:

vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.