Storbanker tror Norwegian-aksjen skal til himmels

 


15.12.2015 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på flyselskapet Norwegian Air Shuttle (Ticker: NAS).

Norwegian-aksjen har falt en del tilbake i det korte bildet, fra en topp rundt 385,00 kroner i september 2015, og ned til i dag rundt 300,00 kroner.

Aksjen har altså korrigert ned med rundt 22 prosent siden september 2015, men nå den seneste uken har aksjen fått en kjøpsanbefaling fra to storbanker som mener aksjen har et betydelig potensiale opp fra dagens kursnivå.

Fredag i forrige uke, den 11. desember 2015, jekket Danske Bank opp sin anbefaling på Norwegian-aksjen fra Hold til Kjøp. Danske Bank hevet samtidig sitt kursmål for Norwegian-aksjen fra 340 kroner, og opp til nå 475,00 kroner. Danske Bank ser altså et potensiale for Norwegian-aksjen på rundt 58 prosent opp fra dagens kursnivå rundt 300,00 kroner, og opp til sitt kursmål for aksjen som er ved 475,00 kroner.

Danske Bank viser blant annet til at de føderale luftfartsmyndighetene i USA regner med at lufttrafikken kommer til å fordobles over de kommende 15 årene som følge av vekst i BNP og befolkningen, bedre infrastruktur og et mer åpent regelverk i Asia, Europa og USA spesielt, skriver banken.

I går, mandag 14. desember 2015, skrev DNB Markets i en oppdatering rundt sin anbefalte portefølje at de tar Norwegian inn i porteføljen. DNB Markets nevner blant annet i sin oppdatering at Norwegian er blant aktørene som nyter fordelen av reduserte oljepriser.

Drivstoffkostnadene utgjør rundt 30 prosent av selskapets samlede kostnader. DNB Markets skriver videre i sin oppdatering at de har en uendret kjøpsanbefaling på Norwegian med et kursmål på 430 kroner per aksje.

DNB Markets ser altså et potensiale for Norwegian-aksjen på rundt 43 prosent opp fra dagens kursnivå rundt 300,00 kroner, og opp til sitt kursmål for aksjen som altså er ved 430,00 kroner.

Saken fortsetter nedenfor annonsen her...

 


Teknisk Analyse av Norwegian Air Shuttle (NAS):

Ser vi på det tekniske bildet for Norwegian-aksjen (jf. diagram nederst i saken her) så er den i både en kortsiktig og en langsiktig stigende trend.

I henhold til den kortsiktige stigende trenden så er potensiale for aksjen opp mot 500-600 kroner på 6-12 måneders sikt.

I henhold til den mer langsiktige stigende trenden for aksjen (jf. diagram nederst i saken her) så indikerer denne at aksjen kan ha potensiale til å stige helt opp mot 1200 kroner på et par års sikt. Det vil i så fall innebære en firedobling av Norwegian-aksjen på et par års sikt.

Det kan virke voldsomt at Norwegian-aksjen skal kunne firedoble seg på et par års sikt, men ser vi litt tilbake til da denne langsiktige stigende trenden (jf. diagram nederst i saken). Ja så syvdoblet Norwegian-aksjen seg fra rundt 55,00 kroner i januar 2012, og til en topp nå i september 2015 rundt 385,00 kroner.

 

Aksjen har altså fått en korreksjon ned de seneste månedene fra en topp rundt 385,00 kroner i september 2015, og ned til i dag rundt 300,00 kroner. Aksjen har altså korriger ned rundt 22 prosent de seneste månedene.

Nå finner imidlertid aksjen betydelig teknisk støtte rundt 300,00-nivået (jf. diagram nederst i saken), og aksjen er nå også ved støttenivået ved nedre trendlinje i både den kortsiktige og langsiktige stigende trenden.

Norwegian-aksjen kan således være ved et gunstig nivå å kjøpe aksjen ved nå rundt 300,00 kroner, og skal vi tro storbankene Danske Bank og DNB Markets så bør aksjen ha et hyggelig potensiale opp fra dagens kursnivå.

Vi hos Aksjeanalyser.com ser et potensiale for Norwegian-aksjen opp mot 500-600 kroner på på 12 måneders sikt. Vi ser altså en mulig dobling for Norwegian-aksjen på 12 måneders sikt.

Du kan følge aksjekursen for Norwegian hos IG her... [sponset lenke]

Les gjerne også vår nylige analyse av REC-aksjen her: "Venter solskinn for denne aksjen?"

Lær om Teknisk Analyse av Investtech [sponset lenke]:

 


Diagram over utviklingen for Norwegian-aksjen:

 


Kilde chart:

vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.