RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bjørn Inge Pettersen

Tre interessante nordiske aksjer

19.03.2015 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på følgende tre nordiske aksjer: Trelleborg (Ticker: TREL B, Land: Sverige), JM (Ticker: JM, Land: Sverige), og Intrum Justitia (Ticker: IJ, Land: Sverige).

Vi har i dag på Aksjeanalyser.com en kjøpsanbefaling på alle disse tre aksjene, og som alle er notert på Nasdaq OMX Stockholm børsen. En av aksjene, Intrum Justitia ser vi et potensiale på rundt 26 prosent for på 3-6 måneders sikt.

For å se flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com, og hvor vi også tilbyr helt gratis og uforpliktende prøvemedlemskap hos Aksjeanalyser.com frem til 01. Mai 2015.


 

 

Trelleborg B (Ticker: TREL B, Land: Sverige)

Trelleborg viser en sterk utvikling innenfor en langsiktig stigende trend, og hvor videre kursoppgang signaliseres for aksjen i tiden fremover.

Etter å ha konsolidert i det korte bildet, så signaliserer nå momentum-indikatorer som RSI og Stochastics at aksjen gjerne kan stå foran et videre løft i tiden fremover.

Det er nå lite teknisk motstand for videre oppgang for aksjen før opp mot øvre trendlinje i den langsiktige stigende trenden, rundt SEK 200,00. Aksjen endte onsdag på SEK 170,70, og det er altså fortsatt et potensiale for aksjen på rundt 17 prosent opp til motstandsnivået i taket av den langsiktige stigende trenden.

Ved korreksjoner ned så er det i første omgang teknisk støtte rundt SEK 160,00-nivået, og hvor det blant annet er støtte ved 50-dagers glidende gjennomsnitt.

Basert på det samlede positive tekniske bildet for Trelleborg så vurderer vi på Aksjeanalyser.com aksjen som en interessant kjøpskandidat på dagens kursnivå.

Vi har kursmål for Trelleborg B ved SEK 200,00 på 1-3 måneders sikt.

Du kan følge aksjekursen til Trelleborg B hos Nordnet her...

Kort om selskapet: Trelleborg is a global industry corporate group in industry, developing solutions for seal, damp and protection in demanding industrial environments. Customers are to be found in special segments such as global aerospace, agriculture, transportation, cars, offshore oil/gas, infrastructure and other industries.

For mer informasjon om selskapet besøk gjerne deres hjemmesider her: www.trelleborg.com

 

Kilde Chart: vikingen.se


 

 

JM (Ticker: JM, Land: Sverige)

JM er en annen aksje i Sverige som viser en sterk utvikling innenfor en langsiktig stigende trend, og hvor videre kursoppgang signaliseres for aksjen også i tiden fremover.

Etter å ha konsolidert i det korte bildet, og funnet støtte ved 50-dagers glidende gjennomsnitt, så signaliserer nå momentum-indikatorene RSI og Stochastics at aksjen gjerne står foran et videre løft i tiden fremover.

Det er lite teknisk motstand for aksjen før opp mot øvre trendlinje i den langsiktige stigende trenden, rundt SEK 330,00. Aksjen endte onsdag på SEK 290,50.

Ved eventuelle korreksjoner ned for aksjen så er det i første omgang teknisk støtte rundt SEK 280,00-nivået.

Basert på det positive tekniske bildet for JM så vurderer vi på Aksjeanalyser.com aksjen som en interessant kjøpskandidat på dagens kursnivå.

Vi har kursmål for JM ved SEK 330,00 på 1-3 måneders sikt.

Du kan følge aksjekursen til JM hos Nordnet her...

Kort om selskapet: JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Belgien. JM arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet. Verksamheten har cirka 2.000 anställda.

For mer informasjon om selskapet besøk gjerne deres hjemmesider her: www.jm.se

 

Kilde Chart: vikingen.se


 

 

Intrum Justitia (Ticker: IJ, Land: Sverige)

Intrum Justitia viser også en sterk utvikling innenfor en langsiktig stigende trend, og har nå utløst et nytt teknisk kjøpssignal etter brudd opp fra en konsolideringsformasjon.

Samtidig så har MACD momentum-indikator også utløst nytt kjøpssignal for aksjen nå, og er således med og underbygger de øvrige positive tekniske signaler for aksjen.

Det er nå lite teknisk motstand for videre kursoppgang for aksjen før opp mot øvre trendlinje i den langsiktige stigende trenden, opp mot SEK 310,00. Aksjen endte onsdag på SEK 245,60. Det er således et bra potensiale for aksjen, rundt 26 prosent, før den kommer opp mot motstandsnivået ved øvre trendlinje i den langsiktige stigende trenden.

Basert på dette positive tekniske bildet for Intrum Justitia så vurderer vi på Aksjeanalyser.com aksjen som en interessant kjøpskandidat på dagens kursnivå.

Vi har kursmål for Intrum Justitia ved SEK 310,00 på 3-6 måneders sikt.

Du kan følge aksjekursen til Intrum Justitia hos Nordnet her...

Kort om selskapet: Intrum Justitia är specialiserat på Credit Management Services och kredithanteringstjänster som ska bidra till att förbättra kassaflöde och lönsamhet för företagets kunder. Intrum Justitia grundades 1924 och har strax över 3.400 anställda i 22 länder.

For mer informasjon om selskapet besøk gjerne deres hjemmesider her: www.intrum.com

For å se flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com, og hvor vi også tilbyr helt gratis og uforpliktende prøvemedlemskap hos Aksjeanalyser.com frem til 01. Mai 2015.

 

Kilde Chart: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com