RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bjørn Inge Pettersen

Tre kjøpsanbefalinger på Oslo Børs

Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på følgende tre aksjer på Oslo Børs, og som vi finner som interessante kjøpskandidater: Yara International (Vurdering: Kjøp, Ticker: YAR), Marine Harvest (Vurdering: Kjøp, Ticker: MHG) og Telenor (Vurdering: Kjøp, Ticker: TEL).

Alle tre aksjene er i stigende trender, og hvor videre kursoppgang signaliseres for aksjene i månedene som kommer.


 

16.09.2014 - Yara International (Ticker: YAR) viser en positiv utvikling innenfor en stigende trend, og videre kursoppgang signaliseres for aksjen innenfor denne i tiden fremover.

Yara konsoliderer i det helt korte bildet i overkant av et støttenivå ved NOK 300,00, og aksjen finner også støtte ved 50-dagers glidende gjennomsnitt rundt NOK 300,00.

Aksjen ligger også lavt innenfor den stigende trenden nå etter den siste tids konsolidering, og kan således være ved et gunstig nivå å kjøpe aksjen på nå.

Det bør ligge god støtte for aksjen rundt NOK 300,00, og samtidig så signaliserer nå både RSI og Stochastics momentum-indikatorer at videre oppgang for Yara-aksjen gjerne er nær forestående.

På oppsiden er det noe teknisk motstand fra siste topp i august rundt NOK 320,00, men deretter er det lite motstand for videre kursoppgang i aksjen før opp mot øvre trendlinje i den stigende trenden, rundt NOK 340,00.

Basert på dette positive tekniske bildet som Yara viser så vurderes aksjen som en interessant kjøpskandidat på dagens kursnivå. Potensialet for aksjen vurderes, utifra det tekniske bildet aksjen viser, å være opp mot NOK 340,00 på 1-3 måneders sikt. Stop-loss kan gjerne settes ved NOK 289,00.

Kort om selskapet: Yara leverer produkter og løsninger for bærekraftig landbruk og miljøet. Gjødsel- og plantenæringsproduktene våre bidrar til å produsere mat til en stadig voksende verdensbefolkning. Våre industrielle produkter og -løsninger reduserer utslipp, forbedrer luftkvaliteten og muliggjør en sikker og effektiv drift. Yara ble grunnlagt i Norge i 1905 og har et globalt nærvær med salg til 150 land.

 

Kilde Chart: Yara International


 

16.09.2014 - Marine Harvest (Ticker: MHG) viser en sterk utvikling innenfor en langsiktig stigende trend, og videre kursoppgang signaliseres for aksjen innenfor denne stigende trenden i tiden fremover.

Aksjen har løftet seg over 50-dagers glidende gjennomsnitt igjen, og med det gitt nye positive signaler for den videre utviklingen fremover.

Samtidig så signaliserer momentum-indikatorer som RSI og MACD videre kursoppgang for aksjen i tiden fremover.

På oppsiden liger det noe teknisk motstand rundt NOK 90,00, men deretter er det begrenset med motstand før ved NOK 100,00, og deretter opp mot øvre trendlinje i den langsiktige stigende trenden, rundt NOK 110,00.

Ved korreksjoner ned så ligger det nå støtte rundt NOK 85,00, og hvor det blant annet er støtte ved aksjens 50-dagers glidende gjennomsnitt.

Basert på det positive tekniske bildet som Marine Harvest viser så vurderes aksjen som en interessant kjøpskandidat på dagens kursnivå. Vi ser et potensiale for aksjen opp mot NOK 110,00 på 6-12 måneders sikt. Stop-loss kan gjerne settes ved NOK 79,00.

Kort om selskapet: Marine Harvest ASA er et av verdens ledende sjømatselskap og verdens største produsent av atlantisk laks. Selskapet har om lag 10.200 ansatte, virksomhet i 22 land og omsatte i 2012 for 15,4 milliarder kroner. Marine Harvest er notert på Oslo Børs.

 

Kilde Chart: Vikingen.se


 

16.09.2014 - Telenor (Ticker: TEL) viser en positiv utvikling innenfor en stigende trend, og videre kursoppgang signaliseres for aksjen i månedene som kommer.

Telenor har konsolidert i de seneste månedene mellom et støttenivå rundt NOK 137,00, og et motstandsnivå rundt NOK 150,00.

Et etablert brudd opp gjennom NOK 150,00-nivået vil utløse et nytt sterkt kjøpssignal i aksjen og signalisere videre oppgang for aksjen opp mot NOK 165,00-180,00.

Den underliggende trenden for aksjen er klart positiv og aksjen finner god støtte rundt NOK 140,00-nivået fra både 50-dagers og 200-dagers glidende gjennomsnitt, og ved nedre trendlinje i den stigende trenden.

Samtidig så er MACD momentum-indikator i kjøpssignal for aksjen, og er således med og underbygger de øvrige positive tekniske signaler for den videre utviklingen for Telenor-aksjen.

Basert på dette positive tekniske bildet som Telenor viser så vurderes aksjen som en interessant kjøpskandidat på dagens kursnivå. Vi ser et potensiale for aksjen opp mot NOK 165,00 på 3-6 måneders sikt, og et potensiale opp mot NOK 180,00 på 6-12 måneders sikt. Stop-loss kan gjerne settes ved NOK 134,00.

Kort om selskapet: Telenor er en av verdens raskest voksende mobiloperatører. Telenor er også Nordens største distributør av TV-tjenester.Telenor er delt inn i tre forretningsområder; mobilvirksomheter i 12 land, og fastnett- og kringkastningstjenester i Norden.

 

Kilde Chart: Vikingen.se

For å se flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com

 


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com