*Nettavisen* Nyheter.

Uro på børsene - kan bli børskrakk

Klikk på bildet for å forstørre.

 27.07.2015 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX) og OBX-indeks igjen etter at børsen har falt kraftig mandag.

Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX) endte mandag ned 2,36 prosent til 626,66 poeng, og har da brutt ned gjennom to viktige tekniske støttenivåer i dag.

OBX-indeksen (25 mest omsatte aksjene ved Oslo Børs) har falt med 2,53 prosent mandag til 562,89 poeng, og også den har i dag brutt ned gjennom viktig teknisk støttenivå.

Som vi skrev i vår analyse av Oslo Børs Benchmark indeks, og OBX-indeksen fredag 24. Juli så kan Oslo Børs nå stå foran en 30 prosent korreksjon ned i løpet av de neste 6-12 måneder. Du kan lese vår analyse fra fredag 24. Juli 2015 "Oslo Børs kan stupe 30 prosent" her...

Det gjør heller ikke bildet noe mindre negativt at den viktige DAX30-indeksen i Tyskland også faller kraftig, og har brutt rett ned gjennom viktige tekniske støttenivåer ved 11.400 poeng og 11.200 poeng. DAX30-indeksen er i skrivende stund ved 11.130 poeng.

Du kan følge utviklingen for DAX30-indeksen hos IG her...

I USA har også den viktige S&P500 indeksen falt ned gjennom et viktig teknisk støttenivå rundt 2.080 poeng, og er i skrivende stund ved 2.075 poeng. Neste tekniske støttenivå av betydning for S&P500 indeksen er nå ved 2.040 poeng, og deretter det svært viktige tekniske nivået ved 1.980 poeng. Brytes 1.980-nivået for S&P500 indeksen så vil det utløse et kraftig teknisk salgssignal for S&P500 indeksen.

Du kan følge utviklingen for S&P500-indeksen hos IG her...

Saken fortsetter nedenfor...


Klikk på bildet for å forstørre.

 


Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX)

Det endte altså med kraftig fall på Oslo Børs mandag, og Oslo Børs Benchmark indeks sluttet dagen ned 2,36 prosent til 626,66 poeng.

Slik vi skrev i vår analyse fredag 24. Juli av Oslo Børs Benchmark indeks så var neste viktige tekniske støttenivåer å følge med på for OSEBX fremover være ved hhv 640 poeng, 630 poeng, 620 poeng, og det viktigste av alle 610 poeng.

I dag mandag 27. Juli falt Oslo Børs Benchmark indeks rett ned i gjennom både 640 poeng, og 630 poeng, og neste tekniske støttenivåer å følge med på for OSEBX nå er ved 620 poeng, og så det viktigste støttenivå ved 610 poeng.

Et brudd ned gjennom 610 poeng, vil utløse et kraftig teknisk salgssignal for Oslo Børs Benchmark indeks, og som vil da signalisere videre kraftig fall for OSEBX gjerne ned mot 450-500 poeng. Skulle Oslo Børs Benchmark indeks falle helt ned mot 450 poeng så vil det som vi skrev i vår analyse fredag 24. Juli innebære et fall på rundt 30 prosent fra fredagens nivå for Oslo Børs Benchmark indeks.

OBX-indeks (25 mest omsatte selskapene ved Oslo Børs)

OBX-indeksen endte mandag ned 2,53 prosent til 562,89 poeng, og har da falt betydelig under et viktig teknisk støttenivå for OBX-indeksen som var ved 580 poeng.

OBX-indeksen endte også mandag under et annet viktig teknisk støttenivå, om enn med liten margin, ved 565 poeng.

Neste støttenivå for OBX-indeksen er nå ved det viktige 555 poeng nivået, og hvor et brudd ned gjennom det nivået vil være med og utløse et kraftig teknisk salgssignal for OBX-indeksen. Ved et slikt brudd ned gjennom 555 poeng for OBX-indeksen så vil videre kraftig nedgang signaliseres, og OBX-indeksen kan da komme til å falle ned mot 400-480 poeng. Et fall ned til 400 poeng vil i såfall innbebære et fall på rundt 30 prosent fra fredagens nivå slik vi skrev i vår analyse av OSEBX og OBX-indeksen fredag 24. Juli 2015 her...

Du kan følge utviklingen for OBX-indeksen (Norway25) hos IG her...

For å se flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com, og hvor vi også tilbyr helt gratis og uforpliktende prøvemedlemskap hos Aksjeanalyser.com frem til 01. September 2015.


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.