*Nettavisen* Nyheter.

Venter kraftig kursfall for Hydro-aksjen

Klikk på bildet for å forstørre.

 


30.01.2015 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com shortsalg av Norsk Hydro som Dagens Tradingcase på Oslo Børs.

Hydro har lenge vist en sterk utvikling, men nå møter aksjen på betydelig teknisk motstand i området rundt NOK 46,00.

Aksjen er samtidig overkjøpt på kort sikt i henhold til momentum-indikatorer som RSI og Stochastics, og som begge nå signaliserer at en korreksjon ned for Hydro-aksjen gjerne er nær forestående.

Hydro-aksjen kan nå gjerne stå foran en større korreksjon ned på rundt 20 prosent fra dagens kursnivå ved NOK 45,50, og ned mot nedre trendlinje i den stigende trenden.

Det ligger altså betydelig tekniske motstand for aksjen nå rundt NOK 46,00-nivået, og det både fra øvre trendlinje i den stigende trenden, og fra tidligere topper i 2010 og 2011.

Hydro er et av selskapene som nyter godt av den svake norske kronen, men samtidig så har aluminiumsprisen vist en svak utvikling, og videre nedgang signaliseres nå fremover for aluminiumsprisen.

Aluminiumsprisen er i en langsiktig fallende trend, og etter en kortsiktig rekyl opp så signaliserer nå det tekniske bildet for aluminium videre nedgang i tiden fremover.

Videre fall ned mot USD 1.550 signaliseres for aluminumsprisen på 6-12 måneders sikt.

Basert på det samlede tekniske bildet for Hydro og aluminiumsprisen så vurderer vi Norsk Hydro som en interessant shortsalg kandidat på dagens kursnivå rundt NOK 45,00-46,00. Vi har kursmål for Hydro ved NOK 36,00 på 3-6 måneders sikt. Stop-loss for slikt shortsalg kan gjerne settes ved NOK 48,00.

For å se flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com, og hvor vi også tilbyr helt gratis og uforpliktende prøvemedlemskap hos Aksjeanalyser.com frem til 01. Mai 2015.

Til informasjon så legger Hydro frem sine resultater for 4. kvartal 2014, onsdag 11. februar 2015.

Norsk Hydro (NHY):

Klikk på bildet for å forstørre.

 Aluminium (3mnd USD):

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kilde Charts: vikingen.seDisclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.