*Nettavisen* Nyheter.

Venter nytt kraftig fall for oljeprisen og Oslo Børs

Klikk på bildet for å forstørre.

 


08.10.2015 - Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på oljeprisen.

Les gjerne også vår sak i går "Børsene er nå ved kritiske nivåer".

Etter en kraftig oppgang de seneste dagene så begynte oljeprisen å falle igjen onsdag kveld norsk tid etter at den ukentlige lagerrapporten fra amerikanske myndigheter viste at råoljelagrene nådde et historisk toppnivå i forrige uke.

Brent Spot handles torsdag formiddag rundt USD 51,32, mens den var høyest onsdag i USD 53,12.

Det skal ellers nevnes at mens oljeprisen (Brent Spot) var ved 47,34 den 28. September, og altså har løftet seg med 8,4 prosent siden da. Ja så har dollaren mot norske kroner i samme periode falt fra 8,57 den 28. September til i skrivende stund 8,18.

Mens oljeprisen har løftet seg med 8,4 prosent målt i dollar siden 28. September da den var i 47,34, ja så har altså dollaren mot norske kroner falt med rundt 4,6 prosent. Målt i norske kroner er altså oljeprisen da bare opp rundt 3,5 prosent siden 28. September.

Saken fortsetter nedenfor...

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Hvis vi ser på det tekniske bildet for oljeprisen (jf. diagram nederst i saken) så møtte den på betydelig teknisk motstand nå opp mot USD 53,00, og når den nå faller tilbake så er et viktig teknisk støttenivå å følge med på nå ved USD 50,00.

Dersom oljeprisen skulle falle under USD 50,00-nivået så vil det trolig komme en ny test av neste viktige tekniske støttenivå for Brent Spot ved USD 46,00.

Brent Spot har nå siden 28. August 2015 svingt i mellom dette støttenivået rundt USD 46,00 og motstandsnivået rundt USD 53,00, og et etablert brudd på et av disse nivåene vil være med å gi nye signaler for den videre utviklingen for oljeprisen i tiden fremover.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Vi hos

Aksjeanalyser.com

har ved flere anledninger hatt negative analyser rundt oljeprisen, og hvor vi mener det er stor fare for nye kraftige fall i oljeprisen, og vi opprettholder vårt tidligere kursmål for Brent Spot ved USD 35,00 på 3-6 måneders sikt.

Det som kan være med å endre vårt negative syn på oljeprisen vil være om den skulle klare å bryte opp i gjennom, og etablere seg over motstandsnivået rundt USD 53,00. Da vil det i så fall utløses et teknisk kjøpssignal for oljeprisen, og den vil gjerne kunne få et løft opp mot USD 58,00-62,00 på et par måneders sikt.

Inntil dette eventuelt måtte skje, ja så ser vi hos Aksjeanalyser.com fortsatt stor fare for et nytt kraftig fall for oljeprisen i månedene fremover, og vi gjentar i dag våre tidligere analyser hvor vi altså mener at oljeprisen kan komme til å falle ned mot USD 35,00 på 3-6 måneders sikt.

Du kan følge utviklingen for Brent Crude og andre råvarer m.m. hos IG her...

Du kan følge utviklingen for OBX-indeksen (Norway25) ved Oslo Børs hos IG her...

Se gjerne også diagram over utviklingen for oljeprisen nederst i saken her...

Annonse (Nidelv International ASA):

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Diagram over utviklingen for oljeprisen (Brent Spot):

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Kilde Chart:

vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com

Annonsebilag