RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bjørn Inge Pettersen

Venter nytt kraftig fall for Statoil-aksjen

 

17.12.2014 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på Statoil-aksjen igjen, og som vi har hatt to shortsalg anbefalinger på den seneste tiden som begge har gått i våre kursmål etter kort tid.

Vi hadde en shortsalg anbefaling på Statoil den 27. november før OPEC møtet da kursen var rundt NOK 150,00, og hvor vi hadde kursmål ved NOK 135,00. Så hadde vi en ny shortsalg anbefaling på Statoil den 05. desember da kursen var rundt NOK 130,00, og hvor vi hadde kortsiktig kursmål ved NOK 120,00.

Vi mener nå at Statoil igjen er en interessant aksje for shortsalg etter den siste rekylen opp til NOK 125,00-nivået. Aksjen er i skrivende stund opp 3,15 prosent til NOK 124,60, og har høyest i dag vært omsatt til NOK 125,30.

Dette er slik vi vurderer det ikke snakk om annet enn en såkalt "bounce of a dead cat", og vi mener aksjen trolig står foran videre fall i tiden fremover.

Oljeprisen (Brent-oljen) er iferd med å etablere seg under 60 dollar nivået nå, og det tekniske bildet for Brent-oljen signaliserer nå videre fall ned mot i første omgang 50 dollar. Skulle også 50-nivået ryke så vil Brent-oljen kunne falle helt ned mot tidligere bunn fra under finanskrisen rundt 40 dollar.

Ser vi på Statoil-aksjen så har den brutt ut av den tidligere langsiktige stigende trenden, og nå har den også brutt ned gjennom nedre trendlinje i den kortsiktige fallende trenden. Dette signaliserer en mulig enda brattere falltakt for aksjen i tiden fremover.

På nedsiden er første støttenivå av betydning rundt NOK 118,00, men deretter er det begrenset med støtte videre nedover før ned mot NOK 100,00-nivået.

Det ligger nå teknisk motstand for Statoil-aksjen rundt NOK 125,00-nivået. Vi mener nå i Aksjeanalyser.com at Statoil-aksjen igjen er en interessant shortsalg kandidat etter dagens rekyl opp mot NOK 125,00-nivået.

Vi har kursmål for slikt shortsalg av Statoil nå ved NOK 105,00 på 1-3 måneders sikt, og stop-loss ved NOK 131,00.

Kort om shortsalg: Shortsalg betyr ganske enkelt at du selger aksjer du ikke eier, for å så kjøpe dem tilbake på et senere tidspunkt. Har kursen falt i mellomtiden, tjener du på handelen.Du kan lese mer om shortsalg på websidene til vår samarbeidspartner IG på deres hjemmesider på IG.com

 

Kilde Chart: vikingen.seDisclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com