RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bjørn Inge Pettersen

Venter nytt stup for Statoil-aksjen

 

29.01.2015 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com shortsalg av Statoil som Dagens Tradingcase.

Statoil legger frem sine resultater for 4. kvartal 2014 i neste uke, fredag 06. februar.

Teknisk Analyse:

Statoil har brutt ut av den langsiktige stigende trenden som aksjen har vært i siden etter finanskrisen i 2008.

Aksjen har fått en kortsiktig rekyl opp, men faller nå tilbake igjen etter å ha testet et betydelig teknisk motstandsnivå rundt NOK 140,00-nivået.

Det ligger også motstand rundt dagens kursnivå fra den fallende trendlinjen som er etablert for aksjen siden i fjor høst.

Samtidig så signaliserer nå både RSI og Stochastics momentum-indikatorer videre nedgang for aksjen i tiden fremover.

Aksjen ligger også under både sitt 50-dagers og 200-dagers glidende gjennomsnitt, og begge disse viser en fallende tendens, og dette bekrefter at trenden for aksjen er nå fallende både på kort og mellomlang sikt.

På nedsiden så er første støttenivå av betydning rundt NOK 120,00-nivået.

Vi i Aksjeanalyser.com venter videre fall i oljeprisen i månedene fremover, og tror gjerne NOK 120,00-nivået også kan bli brutt, og da vil videre nedgang for Statoil-aksjen ned mot tidligere bunn under finanskrisen ved NOK 100,00 signaliseres på 3-6 måneders sikt.

Vi har altså valgt shortsalg av Statoil som Dagens Tradingcase på Aksjeanalyser.com i dag, og vi har kursmål for aksjen ved NOK 100,00 på 3-6 måneders sikt. Stop-loss for slikt shortsalg av Statoil kan gjerne settes ved NOK 145,00.

For å se flere analyser m.m. besøk gjerne Aksjeanalyser.com, og hvor vi også tilbyr helt gratis og uforpliktende prøvemedlemskap hos Aksjeanalyser.com frem til 01. Mai 2015.

Kort om shortsalg: Shortsalg betyr ganske enkelt at du selger aksjer du ikke eier, for å så kjøpe dem tilbake på et senere tidspunkt. Har kursen falt i mellomtiden, tjener du på handelen.

 

Kilde Chart: vikingen.se


Disclaimer:

Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Våre analyser på Aksjeanalyser.com er basert på teknisk analyse, og vi har hverken anledning til (krever egen konsesjon for investeringsrådgivning) eller mulighet for å gi personlige råd om aksjeinvesteringer til enkeltinvestorer.

Vi har mange tusen lesere av våre analyser hver måned, og ville således heller ikke hatt noen mulighet for å følge opp alle disse på personlig basis, og gi personlige anbefalinger om hva den enkelte investor bør gjøre av investeringer.

Våre analyser, som altså baserer seg på teknisk analyse, må kun ses på som investeringsideer, og ikke noe mer enn det. Hver enkelt investor må selv skaffe seg den nødvendige innsikt og forståelse for børs og finansmarkedene generelt, og de enkeltaksjer man selv velger å investere i, og gjerne få råd fra sin investeringsrådgiver eller megler annet sted før man gjør sine aksjeinvesteringer.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com