RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bjørn Inge Pettersen

Vil Thin Film stige til himmels som Opticom?

 

08.11.2014 - Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på selskapet Thin Film. Historien om Thin Film Electronics begynte tilbake på 90-tallet med Opticom.

Den gang var planen å lage et polymerbasert minne med en enorm tetthet. Et minne som kunne lagre enorme mengder data på en langt billigere og mer effektiv måte enn det man kunne med silisum løsninger.

Opticom-aksjen, som nok mange husker både på godt og vondt, tok fullstendig av rundt IT-boblen i 2000, og mer enn ti-doblet seg på bare et års tid fra rundt 200 kroner til høyest cirka 2.400 kroner, før IT-boblen sprakk fullstendig, og aksjen var i slutten av 2001 igjen nede rundt 200 kroner.

Opticom og Fast var to selskaper som ble etablert av gründer Hans Gude Gudesen, og som startet Fast Search & Transfer, og senere Opticom som var forløperen til Thin Film Electronics.

Thin Film ASA driver nå videre den teknologi som Gudesen, med hjelp av Per Erik Nordal, oppfant og patenterte i årene 1994-2006. Slik sett lever mye av gamle Opticom videre gjennom dagens Thin Film ASA.

Johan H. Andresen laster opp med aksjer i Thin Film:

Nå nylig, tirsdag 21. oktober, kom nyheten om at Johan H. Andresen og Ferd sikrer seg en solid eierandel i Thin Film Electronics.

Thin Film Electronics gjorde en rettet emisjon mot Ferd (Johan H. Andresen) på 37,5 millioner aksjer til en kurs på fire kroner per aksje.

Johan H. Andresen investerte altså 150 millioner kroner i selskapet, og har etter denne transaksjonen en eierandel i Thin Film på 7,3 prosent.

Emisjonen omfattet også 31,25 millioner warrants med en innløsningskurs på 4,80 kroner.

Teknisk Analyse:

Thin Film aksjen viser en positiv utvikling innenfor en langsiktig stigende trend, og viser nå tegn til å ta imot ved støttenivået ved nedre trendlinje i denne, rundt NOK 4,00.

Det ligger betydelig teknisk støtte for aksjen rundt NOK 4,00, og da aksjen nå ligger lavt innenfor denne langsiktige stigende trenden så kan den være ved et gunstig nivå å kjøpe på.

Det er likevel viktig å understreke at dersom aksjen skulle bryte ned gjennom NOK 4,00-nivået så vil det utløses et salgssignal for aksjen, og det vil da være begrenset med støtte før ned mot NOK 2,00.

Men det virker altså som at aksjen tar godt i mot nå ved støttenivået ved NOK 4,00 , og ved nedre trendlinje i den langsiktige stigende trenden.

På oppsiden så er det noe teknisk motstand ved NOK 5,50-nivået, og deretter ved NOK 6,50. Bryter aksjen opp gjennom NOK 6,50 så vil det være begrenset med teknisk motstand for videre oppgang før opp mot øvre trendlinje i den langsiktige stigende trenden, rundt NOK 10,00.

Vår totalvurdering i Aksjeanalyser.com er at aksjen virker som en interessant investering rundt dagens kursnivå (sluttkurs fredag 07.11 var NOK 4,88), og med et bra potensiale opp mot NOK 10,00 på 12 måneders sikt om den langsiktige stigende trenden blir intakt videre fremover. Vi anbefaler videre at man altså har en stop-loss om aksjen skulle bryte ned gjennom det viktige støttenivået ved NOK 4,00.

 

Kilde Chart: vikingen.se


Disclaimer:
Analysene er utarbeidet av Aksjeanalyser.com. Aksjeanalyser.com garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysene. Eventuell eksponering i henhold til anbefalingene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors egen regning og risiko. Aksjeanalyser.com er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som måtte oppstå som følge av bruk av Aksjeanalyser.com sine analyser.

Analysene baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men Aksjeanalyser.com garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i analysene reflekterer Aksjeanalyser.com sin oppfatning på det tidspunkt analysene ble utarbeidet, og Aksjeanalyser.com forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Analysene skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi.

Opplysninger om eventuelle interessekonflikter, som egne beholdninger og posisjoner i de omtalte investeringsobjektene, vil fremgå av analysene. Ved eventuelle spørsmål rundt analysene og/eller annet vennligst ta kontakt med oss på mail: post [at] aksjeanalyser.com