RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Alt om NBA
Sist oppdatert:

Se oversikten her:

Dette er de beste free agentene på markedet

Flere storspillere har funnet seg nye klubber i sommer. Vi har tatt en titt på spillerne som fortsatt står uten kontrakt, eller venter på tilbud.

Av Vetle Dahl Frislie

Denne sommeren har vært helt ellevill: Golden State har signert DeMarcus Cousins, mens Lakers har forsterket med Rajon Rondo, og ikke minst LeBron James som sikret seg selv en deal på 153.3 millioner dollar over fire år i LA-klubben. Det har vært mange store signeringer, men det er fremdeles store navn som har blitt sluppet av sine klubber som free agents og kan forsvinne til konkurrenter før sesongen settes i gang.

KLAR FOR LAKERS: LeBron James, her avbildet i mai 2017, er klar for Los Angeles Lakers. 

Dette er de åtte beste spillerne som fremdeles kan forsvinne som free agents: 

Isaiah Thomas 


Isaiah Thomas spilte kun en halv sesong for Lakers, men den 1.75 høye point guarden er den heteste på markedet blant free agents om dagen. Han var på vei til å få superkontrakt med flere klubber etter den utrolige 2016-2017 med Celtics, men en hofteskade gjorde at dette glapp. Skader og svake prestasjoner i Cavs og Lakers har nå ført til at Thomas står uten kontrakt. De mest konkrete ryktene rundt Thomas, forteller at Orlando Magic er en mulig ny klubb for mannen som var på All-star laget i 2016 og 2017. 

Jahil Okafor 

Den tidligere Duke-eleven, som ble valgt som nummer tre i 2015-draften av 76ers, spilte forrige sesong for Brooklyn Nets etter to sesonger i Philadelphia-klubben. Centeren som er 2.11m, ble regnet som er veldig stort talent, men unggutten som ble spådd en lysende karriere har ikke fått det gjennombruddet mange forventet. 

Han er likevel bare 22 år, og er fremdeles veldig attraktiv nå som han er sluppet som free agent av Brooklyn Nets. Okafor snittet på 17 poeng i hans første sesong, men for Nets i fjor ble det kun 28 kamper, med 6.3 poeng i snitt og bare 12.6 minutter per kamp. Likevel er talentet hans stort, og karrieren hans kan få en ny start med riktig folk rundt seg. 

Dwyane Wade 


Dwyane Wade har fylt 36 år og kan se tilbake på en utrolig karriere, med Finals MVP i 2013, toppscorer i 2007 og 2012, og NBA-mester i 2006 og 2012 som høydepunkter i karrieren hans. Storhetstiden i Heat er over, men det er liten tvil om at det fremdeles bor basket i Shooting Guarden som har tilbrakt de to siste sesongene i henholdsvis Chicago Bulls og Cleveland Cavaliers. 

Wade har ikke de samme kvalitetene som for 5 år siden, men han har blitt brukt mer som en rollespiller i Cavs i fjor, som en Point Guard fra benken. Han er likevel 36 år, så han har ikke mange år igjen i NBA. Det blir spennende å se om det blir en retur til Heat for Wade eller om karrieren hans tar slutt om ikke veldig lang tid. 

Luc Mbah a Moute


Kameruneren Luc Mbah a Moute kan se tilbake på 10 sesonger i NBA uten å være kjent som noen storscorer, men hans defensive kvaliteter gjør at han er et veldig hett objekt på markedet denne sommeren. Han spilte forrige sesong i Houston Rockets etter at ble sluppet fra Clippers til Houston-laget på en ettårs-kontrakt. Han står for øyeblikket uten kontrakt, men man skal ikke se bort i fra at Rockets kan være interessert i å sikre seg signaturen hans igjen, spesielt ettersom at Trevor Ariva nylig forsvant fra klubben til fordel for Phoenix Suns.

Clint Capela

Nok en Rockets-spiller. Den sveitsiske centeren ble draftet som nummer 25 av Houston Rockets i 2014, og selv om han slet med spilletid de første sesongene etter å ha vært en backup for Dwight Howard i starten, slo han ut i full blomst sist sesong. Fra 12 kamper den første sesongen og 7,5 minutter per kamp, startet han samtlige 74 han spilte i grunnserien og snittet på 27.5 minutter, 10.8 returer og 13.9 poeng. I sluttspillet i april og mai ble det enda bedre - 94-modellen snittet da på 30.6 minutter, 11.6 returer og 12.7 poeng. 

Capela er en restricted free agent, noe som betyr at Houston Rockets kan matche alle tilbud fra andre klubber, om de ønsker det. Men enn så lenge har det vært veldig stille rundt sveitseren. Det har vært ryktet at han har blitt tilbudt noe i området 4 år, 50 millioner dollar, som Jusuf Nurkic, men det skal han være skuffet over. Han ønsker seg mer en avtale i området 4 år, 85 mill dollar, som Aaron Gordon ble tilbudt av Orlando Magic. Klubbene har ikke kommet til enighet, og det blir spennende å se hva sveitseren blir tilbudt. 

Marcus Smart

Marcus Smart har ønsket seg et tilbud i området 12-14 millioner dollar, men Boston Celtics ryktes å bare ville gi rundt 6 mill dollar for guarden fra Oklahoma State. Smart har vært i klubben i fire år og ble draftet som nummer fem i 2014-draften. Har vært en viktig spiller av benken for Celtics med sin energiske spillestil, hans evne til å sette trepoengere og spille bra defense, men slet mye med en tommelskade denne sesongen.

Han er skuffet og føler seg ikke verdsatt nok av Celtics, men nå virker det som han må bite i det sure eplet og "bare" tjene 50 millioner kroner den neste sesongen... Det virker som om sjansene til Celtics om å beholde Smart billigst mulig den neste sesongen bare stiger og stiger. Tipper at han takker ja til Celtics' tilbud, og blir en Free Agent til neste sommer. 

Jabari Parker


Som Smart og Capela, er også Jabari Parker en restricted free agent. Han spilte totalt 82 kamper de to siste sesongen i grunnserien etter at han røk korsbåndet i hans venstre kne for andre gang på sin korte basketkarriere. Men talentet er der for mannen som ble draftet av Milwaukee Bucks som nummer to i 2015. Han snittet på 20.1 poeng og 33.9 minutter for Bucks i 2016/17, så at han er en viktig del av dette laget, er det ingen tvil om.

Men hvor mye vil Bucks tilby Parker? Eller kommer det en annen klubb og byr bra for Forwarden, så bra at Bucks ikke matcher tilbudet? Han passer ikke perfekt inn i den nye treneren Mike Budenholzers system, og Bucks har akkurat signert veteranen Ersan Ilyasova, som spiller samme posisjon som Parker. Brooklyn Nets ryktes å være interessert i Parker, så blir det spennende å se om 1) den New York-baserte klubben tilbyr Parker en feit lønningspose, og 2) om Bucks vil svare og signere han. 


I tillegg er disse Free Agents:
Jamal Crawford, Trevor Booker, Rodney Hood, Micheal Beasley, David Nwaba (R), Greg Monroe, James Ennis III, Alex Len, Shabazz Napier, Swaggy P aka Nick Young, Patrick McCaw (R), Alan Williams, med flere. 
Av Velte Dahl Frislie