RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Anders Nordstad
Sist oppdatert:

Tusen takk for maten, Ståle!

Tusen takk til både Per Olaf, Per Ivar, Ståle, Harald, Ola og deres familier  for at jeg kan servere ungene mine «verdens beste middag» på en helt vanlig onsdag i november.
Oustatunet, Vingelsgarden i Vingelen, Hedmark
Oustatunet, Vingelsgarden i Vingelen, Hedmark Foto: Foto: Ingrid Eide

I dag har jeg laget middag. Sunn og god middag bestående av grønnsaker og kjøtt, salt og litt pepper. Og vann.
Rødløken jeg har brukt er det Per Olaf Roer fra Larvik som har produsert. Potetene har Per Ivar Barmoen levert til Lågen Potetpakkeri før jeg fikk kjøpt dem i butikken. Gulrøttene står Ståle Hellesnes og Lagen Gulrot i Vestfold for. Persilleroten har Harald Stensmyren fra Mjøndalen laget til meg. Selleriroten kommer fra Lier og purren er det Ola Asklund på Frosta som har sådd og dyrket fram. Sår man purre, forresten? 

Flatbrødet kommer fra Leira - der Valdres Bakst har brukt bygg, poteter og salt for å lage noe som smaker skikkelig godt. Storfekjøttet er også norsk - uten at Gilde vil si så mye mer om den saken. Utover at jeg vet at betydelige mengder med norsk gress og korn har blitt brukt på veien. Salt har jeg også brukt. Fra et hav like i nærheten. Pepper må også til, så klart. Uten at jeg vet nøyaktig hvor den gror. For å være dønn ærlig. Vannet kommer fra Holsfjorden, som på sin side får det fra Randsfjorden og Begnavassdraget. 

Norske råvarer til lapskaus.

«Dette er den beste middagen du lager», sier ungene mine etter middagen. Og de er i en alder der det å skryte av opphavet ikke hører med i den daglige språkbruken. Ikke den ukentlige heller, når jeg tenker meg om.

Så tusen takk til både Per Olaf, Per Ivar, Ståle, Harald, Ola og deres familier - og til alle andre norske bønder - for at jeg kan servere ungene mine «verdens beste middag» på en helt vanlig onsdag i november.

Dere skal selvsagt også ha takk for at dere sørger for at Norge ser ut slik vi andre vil at landet vårt skal se ut. Akkurat slik, faktisk.

Tusen takk!