Gå til sidens hovedinnhold

Dustekampanje mot Kristin Clemet

En profilert Høyre-politiker får lov til å kommentere svenskevalget i NRK. Skandale! Stopp pressen!

Mora mi lærte meg at det innimellom kan være fornuftig å velge sine kamper. Nå har Rødt funnet det for godt å ta opp kampen mot NRKs bruk av kommentatorer. I søkelyset: Kristin Clemet.

Jeg gjør meg opptil flere tanker om dette, og i første omgang dette: Hvorfor blir dette en «sak»? Jeg mener; valget i Sverige – hvor viktig er det for oss? Jeg fulgte det med stor interesse, også her på bloggen, fordi jeg generelt er opptatt av hva som skjer i vårt naboland.

Men om sosialdemokraten Stefan Löfven eller den moderat-konservative Ulf Kristersson er statsminister betyr vel strengt tatt ingen verdens ting for oss? Det offentlige Norge skal vel pleie et godt forhold til den svenske statsministeren, uansett hvilket parti han eller hun tilhører? Og grensehandelen går vel sin gang?

Så var det dette med «klagestorm». Ifølge Klassekampen har Kringkastingsrådet mottatt 110 klager, hvorav 70 prosent ifølge samme avis stammer fra en kampanje satt i gang av Rødt. Det vil si at 82 av 110 klager kom som resultat av en partikampanje, hvilket skulle tilsi 28 «uavhengige» klager. Alvorlig talt: Storm? Hva er da for eksempel laber bris?

Det viktigste er dette: NRK la aldri skjul på at Kristin Clemet er leder for milliardærenes tenketank, og hun legger selvfølgelig aldri sjøl skjul på det. Enkelt og greit – den som ikke veit hvor vi har Kristin Clemet politisk, må ha fulgt utrolig dårlig med i norsk politikk de siste 30-40 åra.

Gjorde hun så en god jobb som kommentator? Ja – akkurat som forventa. Noe NRK selvfølgelig visste veldig godt da de tok en telefon til Civita.

Så hva er problemet? Sjelden har vel ordtaket «storm i et vannglass» vært mer på sin plass.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken