Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Arild Rønsen

Kim og Donald til rådhuset i Oslo!

Historisk avtale i Singapore. Historie vil også bli skrevet, i og rundt Grand Hotel.
KIM & DONALD: Yippie! (AP Photo/Evan Vucci)
KIM & DONALD: Yippie! (AP Photo/Evan Vucci)

Hun er statsråd nå, Trine Skei Grande. Etter valget i USA 2016 beklagde hun seg offentlig over at en «drittsækk» ble president. Jeg gleder meg til å se kulturministeren på første benk i rådhuset, når «drittsækken» mottar fredsprisen.

For det skal bli vanskelig, for ikke å si umulig, å komme unna Kim Jong-un og Donald J. Trump når fredsprisen for 2018 skal deles ut. Barack Obama fikk den nærmest før han hadde inntatt det ovale rom, uten å ha utretta noen verdens ting.

Men han fikk Nobels fredspris. Med atomavtalen i Nord-Korea på plass – hvordan skal man da kunne gå utenom Donald J. Trump?

Og pressekonferansen et par timer etter toppmøtet? Det største pop-showet siden Beyoncé. De som måtte mene at Donald J. Trump er en uskolert tulling har fått seg ei lekse. Kanskje vil han vise seg å være den viktigste presidenten i USA på denne sida av andre verdenskrig.

Og blomsterdekoratørene i rådhuset bør allerede nå sette seg i sving. Jeg er ikke enig i at han har trukket seg ut av Iran-avtalen. Heller ikke at han har skrota Paris-avtalen. Men i det toget som skal feire Donald J. Trump og Kim Jong-un vinke til folket på Karl Johan – der skal jeg delta.

Som Donald så korrekt sier: Det hjelper ikke å ha ballen i laget i 90 minutter – hvis du ikke får ballen i mål. Nå tyder mye på at han har scora – og det målet er faktisk mye viktigere enn alle måla som skal scores i Russland de neste ukene.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).