RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Arild Rønsen
Sist oppdatert:

Les deg i mål på Tour de France!

Sitter du der og glaner på Tour de France? Her har du spennende avlastning, når du syns Kaggestads utlegninger om naturen blir litt i meste laget.
 
 

Tour de France er en sånn type idrettsbegivenhet du blir hekta på. Personlig syns jeg det blir alt for mye med seks timer om dagen, og greier meg som regel med den siste mila. Det er jo som regel bare de siste kilometerne som er skikkelig spennende. Men, og dette skjønner jeg godt: For folk som virkelig er på innsida av sykkel i drøyt 20 mil, høres sånne utsagn ut som håpløs amatørisme.

Det høres i utgangspunktet litt mystisk ut å skrive en krimroman om Tour de France. Men når jeg tenker meg om er dette en helt opplagt idé. For enten du har sitti pal i seks timer, eller bare sett den siste mila, så skal ingen komme her og mene at det ikke er spennende å følge Alexander Kristoff, Peter Sagan og Chris Froome inn mot mål!

Og spennende blir det, når Kurt Aust skrive rom Erik Norse, som får oppfylt guttedrømmen – altså delta i Tour de France. Problemet er at Norse har to oppgaver. En som syklist, og en annen på oppdrag fra politiet. En eller annen i feltet har nemlig tatt livet av sykkelmekanikeren Louis Bardoux. Hvorfor? Fordi han så alt for godt kjente alle de skitne tjuvtriksa i gamet, heri selvfølgelig innbefatta doping.

Om du syns det virker vel oppdikta at Erik Norse lar seg presse av politiet til å opptre som tyster? Purken har noe på ham.

Boka er bygd rundt infrastrukturen i Tour de France. Altså blir det 21 kapitler – og underveis føles det virkelig som å være med på ferden, som om du sjøl sitter på sykkel og tråkker og tråkker og tråkker ... Og det er dritspennende!

KURT AUST

Dødt løp

Aschehoug