Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Arild Rønsen

Mener Frp at 22. juli ikke var SÅNN terror?

FrP: - Støre har skylda! Det var han som knytta denne saken til 22. juli!
 
  Foto: Montasje: Facebook/Scanpix

Det er Frps innvandringspolitiske talsmann som sendes i krigen i Politisk kvarter i dag morges. Jon Helgheim sier faktisk det som står å lese i ingressen – han mener virkelig at det er Arbeiderpartiets leder som må bære skylda for at Sylvi Listhaugs Facebook-oppdatering faller overlevende og pårørende fra Utøya tungt for brystet.

På Facebook vil justisminister Listhaug ha oss til å like og dele: «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet.»

Helgheim i Politisk kvarter: «Det er ingen av oss som hadde i tankene en gang at overlevende fra 22. juli skulle sette i sammenheng. For det har ingen sammenheng med 22. juli i det hele tatt … Det med terror har med fremmedkrigere å gjøre.»

Nettopp. 22. juli var altså ikke sånn terror.

For en som ser på denne debatten utenfra, for eksempel fra utlandet, må den fortone seg litt spesiell, for å bruke Erna Solbergs favorittuttrykk. Arbeiderpartiet er det eneste partiet i Norden som har vært utsatt for en væpna terroraksjon. 69 ungdommer med hele livet foran seg måtte bøte med livet da en høyreekstremist utkledd som politi dreiv rein likvidering i godt og vel en time.

Og dette er altså partiet som «mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet»!

Jeg har fått mye kjeft fordi jeg mener Sylvi Listhaug tidvis har vært utsatt for mye usaklig kritikk. Denne gangen er kritikken saklig, helt på sin plass og høyst nødvendig. Du skal være temmelig tett i pappen for ikke å skjønne at denne Facebook-meldinga oppfordrer til hat. Mot Arbeiderpartiet. For hvem kan ikke være tilbøyelig til å legge et parti som setter terroristenes rettigheter foran nasjonens sikkerhet for hat?

Sylvi Listhaug er ei glup dame, og hun må ha visst hva hun har gjort. Blir hun tvunget til å slette og beklage? Det ser ikke sånn ut, for Erna sitter med henda i fanget. Hvorfor? Det beklagelige faktum er at det en gang verdikonservative Høyre har gjort seg avhengig av politiske pøbler som Jon Helgheim.

Frp mener det må være lov å gi slipp på noen prinsipper når det kommer til å være «fast i klypa» mot terrorismen. Nå handler det om å frata folk pass og statsborgerskap, uten å gå veien om rettsvesenet. Må det være lov å minne om at alle terroraksjonene som er utført i Norge er utført av hvite, etniske nordmenn – høyreekstremister med norsk pass? Bomber mot 1. mai-tog, Hadelands-drapene, Utøya. Hvit, høyreekstremistisk terror.

Men altså ikke sånn terror.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).