RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Arild Rønsen

VM: NRK setter rekord i dårlig musikkvalg

Harry Kane - det rimer jo på Hurricane, eller hva?

HARRY KANE: Englands landslagskaptein støttes av trener Gareth Southgate. He ain't heavy, he's my brother. Foto: Frank Augstein, AP / NTB scanpix
HARRY KANE: Englands landslagskaptein støttes av trener Gareth Southgate. He ain't heavy, he's my brother. Foto: Frank Augstein, AP / NTB scanpix

For mange år siden trodde jeg P4 hadde satt en uslåelig rekord, da kanalen i forbindelse med et innslag om Grete Roede og slanking spilte The Hollies’ flotte pop-låt «He Ain’t Heavy, He’s My Brother». Det fins forskjellige forklaringer til sangens opphav; de fleste knytter den til en amerikansk soldat i trøbbel under Vietnamkrigen – som altså hjelpes av en kamerat, som ikke klager, fordi: He ain’t heavy, he’s my brother.

Men en sak er sikker: Den handler ikke om slanking!

I «Ettermiddagslunsj» i dag avslutta NRK sin sending med et innslag om kveldens semifinale i VM. Naturlig nok. Men det får være grenser for elendig valg av lydspor.

Det forventes at Harry Kane vil bli en nøkkelspiller for England, mens Luca Modric vil kunne få samme rolle for Kroatia. Så hvilke låter velger NRK å la følge innslaget?

I Harry Kanes tilfelle, velger de Bob Dylans «Hurricane» - en sang som handler om et justismord mot en svart bokser for snart hundre år siden i USA! Men Kane rimer altså på Hurricane!

I Luca Modric’ tilfelle, faller valget på «Luca» - en fantastisk sang Suzanne Vega skreiv i 1987, og som handler om mishandling av små barn!

Ærlig talt. Det må finnes grenser for amatørskap, også om det kan være utført av en sommervikar.