*Nettavisen* Nyheter.

Kan virkelig Priorat være elegant?

Klikk på bildet for å forstørre.

 




Det siste jeg tenker på når vinregionen Priorat omtales er eleganse. Jeg tenker lave utbytter, massiv ekstraksjon, tunge rike viner, høy alkohol. Så dukker altså disse opp, og kaster et helt annet lys over regionen og potensialet her. Hvordan visste du at denne stilen kunne finnes inni kroppen på en Priorat spør jeg.


Det var da en diplomatisk måte å si det på svarer Dominik Hubre, en av grunnleggerne av Terroir al Limit. Han er fra Tyskland og begynte å like riesling. Der har vi svaret tenker jeg før han fortsetter med at de fleste viner fra Priorat knapt er drikkbare, de må snarere spises med skje fortsetter jeg. Priorat er gjerne vulgært stort. Noen faller for dette monumentale og heftige, personlig synes jeg det er viner jeg knapt klarer å drikke ett glass av. Dominik har det på samme måten og klarer ikke helt å sette fingeren på hvorfor det ble Priorat.

Det virker som han forelsket seg i stedet, maten, Spania i det hele tatt, og så måtte han bare få til å lage en vin han likte nettopp her. Det har blitt til flere viner, både hvite, røde og rosé. Vinum Verum betyr at vinene er på eksperimentstadiet hvor vinens endelige stil eller utrykk ikke er avgjort.Vinenes stil er langt friskere, lysere på farge og lysere i smaksutrykket. Her er det mindre kaffe, kokesjokolade, kokt blåbær og bjørnebær, men snarere friskere frukt, mer detaljer og renhet i utrykket. Priorat kan drikkes fra glass igjen.

Klikk på bildet for å forstørre.

 




2014 Terroir al Limit Vinum Verum Roc d'Aubaga
Spesialbestilling kr 379,90
708 bottles made. Watery garnet. Red berries, fruity, light scented note nose. Fresh acidity, ripe tannins, fresh, fruity, red berries, some spices, good length. 89

2014 Terroir al Limit Vinum Verum Muscat
Spesialbestilling kr 379,90
658 bottles made. Pale lemon yellow. Grapes, fruits, aromatic nose. Freshish acidity, fruity, flower notes, roses, some phenolics, bit chewy, good length. 88

2013 Terroir al Limit Terra de Cuques
VP nr 3506501 kr 299,90
Towards straw yellow (bit dark lighting in the room). Some peach, floral notes, some grapefruits, some raisins notes. Fresh acidity, ripe, fruity, almost spicy, layers of exotic fruits and yellow fruits, floral, fairly detailed, long. 92

2013 Terroir al Limit Pedra de Guix
VP nr 3570101 kr 499,90
Towards golden, again a bit dark. Some yellow apples, some minerals, fruity, plaster touch, light peach note. Fresh acidity, fruity, some citrus, candied citrus, some dried fruits, sultanas, light salty touch, some peach and pears, long. 93

2013 Terroir al Limit Torroja Vi de Vila
VP nr 3506701 kr 299,90
Ruby. Spices, liquorice, anise, spices, light herbal notes. Fresh acidity, ripe tannins, fruity, ripe fruits, dark berries, some minerals, spices, good length. Light bitter note in the finish. 89

2013 Terroir al Limit Arbossar
VP nr 3506601 kr 499,90
Ruby. Dark fruits, some red berries, light spicy note, some morellos and a light chocolate note nose. Fresh acidity, ripe tannins, fruity, dark berries, some red fruits, some anise, almost minerals beneath, long. 91

2013 Terroir al Limit Dits del Terra
VP nr 3506801 kr 499,90
4618 bottles made. Ruby. Dark fruits, coffee, orange zest, dark chocolate nose. Fresh acidity, ripe tannins, fruity, dark berries, quite rich, fruity, darker expression, always with a citrus and orange note, long. 91

2013 Terroir al Limit Les Manyes
VP nr 3506901 kr 1250,-
1008 bottles made. Ruby. Dark fruits, some spices, blackberries, blueberries, fruit driven nose, some anise. Fresh acidity, ripe tannins, fruity, dark berries, raspberries some citrus, almost bergamot note, and mulberries, some anise, playful and quite detailed, long. 94

2013 Terroir al Limit Les Tosses
VP nr 3507001 kr 1250,-
1008 bottles made. Ruby. Dark fruits, some red berries, light spicy note, some roses and peonies notes. Fresh acidity, ripe tannins, fruity, dark berries, some spices, refreshing raspberry note and acidity, long finish 93

Klikk på bildet for å forstørre.

 



#priorat #wine #vin #winesofspain #terroirallimit

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag