RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Christer Byklum

Sannheten bak det perfekte imaget

 


Vi vinskribenter lever det perfekte liv. Strålende mat, strålende middager på glamorøse slott. Over, en middag i sommer på Château Margaux hvor man like gjerne lagde spisesal i slottets park. Ryktene sier at middagen kostet fire millioner Euro. Om du ikke vet det alt, Château Margaux er en av verdens mest berømte og mest ettertraktede viner, koster mange tusen for en flaske og de mest ettertraktede årgangene får en Louis Vuittonveske til å fremstå som billig. Sannheten er at man like gjerne blir snydens på noe helt annet, hjemme hos seg selv, eller hos venner.

 


Strålende vin nyter vi daglig, bare de mest edle og noble, kostbare og sjeldne viner man kan tenke seg. Viner milliardærer knapt får tak i, disse er hverdagskost for oss skribenter. Rekken under koster mange hundre tusen kroner og forsvant på én kveld.

 


Sannheten er at vi smaker langt mer normale ting langt oftere.....

 


Vi får alt til å se smekkert og delikat ut på bilder, rene reklameplakatene.... Her en 1964 Château Haut-Brion på en av verdens beste restauranter.

 


Sannheten er at vi er så desperate etter å få smakt på neste vin for å finne ut av dens hemmeligheter at vi drar ut korken med tenna....

 


Og til slutt, mellomrommet mellom bena brukes til å holde igjen flasker som skal åpnes på gamlemåten.....

 


NB Ingen vin gikk til spille og ingen dyr kom til skade under bildetagning.

#julekalenderavsporet.....