*Nettavisen* Nyheter.

Skattetrollet

Overskriften her er litt misvisende, ikke ulikt overskrifter om beskatning av bolig denne uken. Med tanke på pressedekningen av Scheel-utvalgets rapport hadde overskriften pressetrollet mulig passet bedre?

Ifølge mediedekningen ville rapporten endre den kjente verden og boligeierne ville «rammes» hardest.

Hva var det man ikke skjønte? Allerede på pressekonferansen sa finansminister og Frp-leder Siv jensen at «boligskatt er ikke denne regjeringens politikk». Det forhindret likevel ikke en storm av spekulasjoner rundt det å eie bolig i fremtiden.

Hvorfor?

Klikk på bildet for å forstørre.

 


dn.no: Blir boligskatten slik?

Scheel-utvalget ble nedsatt av Stoltenberg-regjeringen. Denne uken tok Siv Jensen og Erna Solberg høflig imot resultatet. Selv om mange, inkludert journalister, åpenbart har valgt å se rapporten i et politisk lys er den verken rød eller blå.

Scheel-utvalgets mandat var å se på muligheten for å redusere selskapsskatt, samt om inndekningen skulle være nøytral. Det overraskende er således ikke utvalgets innstillinger, men at så mange likevel lar seg overraske over at kutt i gevinstbeskatning foreslås dekket inn på andre områder.

Ble du skremt? Er du som folk flest gjør du dine valg ut i fra hvordan verden oppleves. Når systemer plutselig foreslås endret, er det klart at man kan bli usikker. Vil du miste boligen din og samtidig få din private formue radert ut?

"Fordelen et utvalg har er at de kan si akkurat hva de mener er korrekt for samfunnet uten å miste en eneste velger.

Fordelen et utvalg har er at de kan si akkurat hva de mener er korrekt for samfunnet uten å miste en eneste velger, det kan ikke politikere. Den blåblå regjeringen vil aldri gå inn i en valgkamp i 2017 med økt eiendomsskatt og kutt i rentefradrag i partiprogrammene. Det er videre lite sannsynlig at en arbeiderpartiregjering vil forsøke å snike det inn i 2018 budsjettet. Den norske folkesjelen vil aldri tillate det.

Når julen ringes inn er Scheel-utvalgets rapport passert pressetrollets «best før» dato. Innstillinger i Scheel-rapporten vil nok i en eller annen form - trolig "stillhet" - finne veien inn i fremtidige statsbudsjett. Det vil derimot neppe skje i så stor grad eller i et så høyt tempo at du trenger å bekymre deg - økonomisk eller politisk.

Du kommer ikke til å miste boligen din.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.