RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Edgar Valdmanis
Sist oppdatert:

Bedre presentasjoner selger mer!

Jeg har sett det gang på gang - den faglig dyktige blir overkjørt av en mindre dyktig, men som presenterer bedre!
Edgar Valdmanis, forfatter av Bedre Presentasjoner på 1-2-3
Edgar Valdmanis, forfatter av Bedre Presentasjoner på 1-2-3

Jeg har arrangert talløse events i min karriere, blant annet da jeg var markedsdirektør i Dataforeningen i 9 år, og vi hadde mer enn 150 seminar og møter årlig. Både der og andre steder har jeg bidratt til å evaluere foredragsholderne. Over tid avtegner det seg et tydelig mønster.

Den som er faglig tung, men ikke så god på presentasjoner taper for den som er faglig lettere, men mer erfaren til å presentere.

Hvorfor er det slik? 

Burde vi ikke foretrekke god kunnskap fremfor god underholdning? Det burde vi jo, men vi foretrekker normalt det som engasjerer oss. 

Catherine Lemarechal poengterer dette i sitt bidrag til presentasjonsboken min. Hun siterer Bill Clintons taleskriver Vinca LaFleur som sa "Facts tell, stories sell". Tenker du etter, er du antagelig enig. Fakta og kunnskap er viktig, men en god historie er lettere å huske, og dele.

Som Catherine sier - Når vi klarer å skape bilder eller filmer i lytternes hoder, treffer vi senteret i hjernen (det limbiske systemet) som styrer følelser, motivasjon, langtidsminnet, og det er der beslutninger tas og adferd dannes.

Derfor er det slik at de som er bedre til å presentere, selger idéene sine bedre. Prosjektledere som er bedre til å presentere får fornyet mandat og økt budsjett. Markedsførere som presenterer bedre får økt aksept for sine kampanje-idéer og Selgere som presenterer bedre, selger mer. 

Eller kort sagt - Bedre Presentasjoner selger mer!

Edgar Valdmanis har mer enn 30 års erfaring fra salg, markedsføring og kommunikasjon. Han har nylig (april 2018) gitt ut boken "Bedre Presentasjoner på 1-2-3". På Nettavisen blogger han om Presentasjoner, Nettverking og Smartere bruk av LinkedIn. Han er til daglig rådgiver i Seniorvikarene AS.