Gå til sidens hovedinnhold

Den nye prinsen har valgt

«Mette-Marit og Marius må nesten velge», skrev jeg i en kommentar for to uker siden. Nå har Norges nye «prins» tydeligvis tatt valget.

For oss som ikke har vår daglige gange på Slottet, ser det unektelig litt underlig ut:

Den ene dagen går kronprinsesse Mette-Marit ut mot Se og Hør fordi de har skrevet om eldstesønnens nye liv i London sammen med kjæresten.

«Marius ønsker ikke å leve et liv i offentligheten», het det da. Og det ble igjen presisert at Marius ikke er en del av kongehuset.

Så går det noen dager, så blir det kjent at den samme Marius har fått seg jobb som «Style Editor» eller trend-redaktør i et britisk sosietsmagasin, der han attpåtil blir omtalt som prins!

Ikke misforstå:

Jeg synes det er utmerket at 21 år gamle Marius Borg Høiby har begynt som spaltist og redaktør i et britisk luksusmagasin. Han er til og med flink til å skrive, bare les selv:

I det omtalte nummeret av Tempus Magazine har han tydeligvis vært utsendt til den store bilmessen i Geneve, og skriver en innsiktsfull artikkel om de nye el-utfordrerne til Tesla.

Dette har han greie på, og kanskje særlig bakgrunn for også - siden kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit i følge Se og Hør er blant dem som har spist middag med Tesla-grunder Elon Musk på besøk i Oslo.

Og vi må la tvilen komme ham til gode:

Det er lite trolig at det er han som har pushet på dette med prinsetittelen, det kan like gjerne være en publisher som rett og slett ikke kunne motstå fristelsen - uten Marius' viten og vilje.

Uansett framstår det som at 21 år gamle Marius Borg Høiby har tatt et selvstendig valg, slik de aller fleste unge menn og kvinner i den alderen gjør:

Han anser seg selv som voksen, og ønsker å tjene til livets opphold selv. Nå forsøker han seg som profilert skribent og redaktør i et magasin i London, og jeg skriver det helt uten ironi: Det er det overhodet ikke noe galt i.

Men da kan kanskje Slottet dempe akkurat dette med at han ikke ønsker et liv i offentligheten.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken