*Nettavisen* Nyheter.

Pengepredikant Jan Hanvold rir igjen

Klikk på bildet for å forstørre.

 

RØRENDE: Jan Hanvolds "helbredelseshistorie" begynner rørende. Datteren minner ham derimot om de ti bud.

Lurendreieren Jan Hanvold har reist seg etter stormen. På sin Facebookside denne uka skryter Jesus-predikanten av at en mann ble momentant helbredet etter bønn på Kongsberg sykehus. Problemet er bare at datteren avskriver det hele som skammelig løgn.

Den straffedømte eieren av Visjon Norge kom særlig i fokus etter NRK Brennpunkts dokumentar Pengepredikanten i fjor høst. Da kom det fram at Hanvold i løpet av 15 år har samlet inn nærmere 1 milliard kroner til sine private selskaper.

Etter den tid har har han fått mye fokus blant annet på twitter - etter at han klarte å stenge ute profilen "Helene Harepus" fordi hun postet kompromitterende videoer av virksomheten hans.

LES OGSÅ: Helene Harepus mot Hanvold

OG DENNE: Frekkhetens nådegave

Denne gangen begynner historien rørende:

"Det var så sterkt idag da (navn på kvinne) ringte meg ifra Kongsberg, å fortalte at (navn på mann) hadde blitt momentant helbredet, da vi ba for han på Kongsberg sykehus. (...) Vi fikk salvet og bedt for han. En halvtime etter på, fikk legene sjokk og alt bedret seg. Idag er han oppe, å går fullstendig helbredet. Og (navn på kvinne) er så takknemlig for at (navn på mann) ble frelst igjennom Visjon Norge."

Hanvold fortsetter:

"Etter at dette miraklet skjedde med (navn), er også deres barn tatt imot Jesus, å blitt frelst. (navn på mann) som var dødsdømt,å oppgitt av legene, er fullstendig frisk. Vi må gi all ære til Jesus Kristus. Og vi fryder oss over at vi kan gjøre forskjellen, i menneskers liv. En sjel er mer verdt enn hele verden. Og vi gleder oss med (navn på mann og kvinne). Jesus lever."

Problemet er bare at hele historien blir blankt avvist av offerets datter. Hun skriver i kommentarfeltet under Hanvolds oppdatering:

Klikk på bildet for å forstørre.

 

"Det står i de ti bud at det ikke er lov til å lyve", skriver datteren i en kommentar som nå er slettet.

"Jeg er datter av (navn på kvinne), og jeg må si at dette som blir skrevet her er ikke helt sant. Det er ingen leger som hadde gitt han opp. Det at dere skriver at han er fullstendig helbredet stemmer ikke, og jeg synes det er veldig dumt at du lurer andre mennesker til å tro det. Han er fortsatt sengeliggende, og det tar lang tid før han er fullstendig frisk."

"Du kan heller ikke skrive barn i flertall, når det er flere av oss om ikke tror på det dere skriver. Og meg har dere ikke frelst. (...) Det at dere tar på dere æren for at (navn) er i livet den dag i dag synes jeg er en skam. Det er legene og sykehuset som fortjener ALL ære og ros. Det er helt iorden at folk lever i den kristne tro, men det står også i de ti bud at det ikke er lov å lyve."

Jan Hanvold har nå slettet dette svaret fra datteren fra Facebook-siden sin. Men også mange andre er opprørt over dette åpenbare forsøket på å ta æren for et "mirakel".

"Hei Jan Hanvold, driver du fortsatt å lurer penger av dem som er døende? Skam deg!" skriver en.

"Da Jan fortalte om dette på Viusjon Norge passet han på å nevne at "hun er en partner, så vi er nødt til å gjøre det" ... Samtidig som han gråt krokodilletårer og koste seg med hvor flott dette kom til å virke", skriver en annen.

Mens det finnes også de som er begeistret over alt hva Jan Hanvold og Jesus kan utrette:

"Amen! Så fantastisk og høre. Ja, Jesus lever" Halleluja".

Hanvold er tidligere dømt for økonomisk kriminalitet. Jeg er blant dem som mener at også den nåværende virksomheten til Hanvold burde rammes av straffeloven, i alle fall av markedsføringsloven om villedende reklame.

I mellomtiden kan du nyte hans oppfordring om å "håne djevelen ved å gi ham 1500 kroner":

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag