Skjerp lovene - få Krekar dømt

 

Bøllen Krekar viste sitt sanne jeg, men Dagrevyen bidro også til å spre alvorlig frykt. Faksimile NRKI går kveld ble bøllen Krekar pågrepet av politiet på bakgrunn av det famøse intervjuet på Dagsrevyen onsdag kveld.

I intervjuet med Anders Magnus skapte Krekar alvorlig frykt.

Han fortalte at han ble glad for terroraksjonen mot Charlie Hebdot i Paris. Han forklarte at en som tegner Mohammed fortjener å dø. Også om det skjer på norsk jord, bare det ikke rammer "uskyldige". Og at han skal sende en gave til dem som står bak udåden.

Jeg er ingen jurist. Men jeg har skjønt såpass at det ikke er 100 prosent sikkert at Krekar vil bli dømt for disse uttalelsene. Han må nå framstilles for varetektsfengsling. Det kan hende at en dyktig forsvarer klarer å få ham løs.

I så fall er ikke lovene gode nok. Da må politikerne straks gå i gang med lovarbeidet for å skjerpe dem. Vi ikke-jurister har nemlig et trumfkort som har blitt brukt flere ganger gjennom historien:

Hvis jussen ikke passer med folks rettsoppfatning, så er det jussen som må endres. Ikke folket.

En lovendring i Stortinget vil selvsagt ikke ramme Krekar i dag, det vil ta for lang tid. Men det vil kunne ta hans likesinnede.

Etter den grusomme terroren i Paris skrev jeg bloggen Klem en muslim, du også

Det skal vi fortsatt gjøre. Men av samme grunn som det er viktig å støtte de moderate muslimene, er det viktig å vise fasthet og styrke overfor jihadister og andre kriminelle som bruker islam til å spre terror og frykt.

Over hele verden, særlig i Vesten, pågår det nå en intens verdikamp innad i islam - noe ikke minst Akhtar Chaudhry målbar gjennom sin glitrende blogg Til Mulla Krekar her i Nettavisen i går.

Så er jeg mer usikker på "selfie-metodikken" til NRK-reporter Anders Magnus. Jeg har tidligere vært kritisk til denne måten å "bestefarliggjøre" Krekar på, i bloggen Når Dagsrevyen blir groupie.

Jeg er fortsatt kritisk, selv om jeg ser poenget med at dette kanskje var en arbeidsmetode for å få fortrolighet, som dermed kunne lede fram til det avslørende intervjuet som fikk retorikkprofessor Johan Tønnesson til å si at "han framstår ikke lenger som en ulv i fåreklær, men en ulv."

Selv om intervjuet avslørte Krekars "virkelige jeg", så framkalte det også alvorlig frykt - både blant satirikere, tegnere, journalister og vanlige nordmenn - og ikke minst tusenvis av kurdere og andre som har flyktet fra islamistiske mørkemenn i sine hjemland. Denne frykten var NRK medansvarlig for å kringkaste, på arabisk, rundt omkring til de tusen hjem.

Krekar er som bøllen vi husker fra nabolaget, han som var mye større enn oss og gikk rundt og truet med å banke alle dem som ikke gjorde som han sa. Det var ikke sikkert han banket så mange, vi ble redde nok bare han viste seg.

Min rettsfølelse blir krenket av at bøllen Krekar kan sitte i beste sendetid og utstede dødsommer på vegne av sin gud, og utlove gaver til dem som dreper mine kolleger.

Hvis ikke han kan dømmes etter norsk lov, så lever vi ikke i en rettsstat.

#Krekar #NRK #AndersMagnus #rettsstaten #norgeslover

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.