*Nettavisen* Nyheter.

Tone for alle

Tone Damli er blitt mamma, og nyheten vekker berettiget oppsikt i kongeriket. Oppsikt vekker også hvem som er kilden til nyheten "alle" har gått og ventet på:

Var det Tone og barnefaren selv? Eller venner som har fulgt paret tett den siste tida? Eller kanskje stolte besteforeldre?

Klikk på bildet for å forstørre.

 


Markus Foss og kjæresten Tone Damli er blitt foreldre.

Neida. Kilden var spillselskapet Betsson - som tidligere i år inngikk en avtale med Tone til en verdi på mellom 1,5 og 2 millioner kroner i året.

Om de spesifikt har betalt for retten til alle eksklusive nyheter om den populære artisten - inklusive de mest private av de private - vet ikke jeg. Resultatet er like fullt underlig.

Like underlig er det at ikke mediene reagerer mer enn de gjør. Kanskje er vi blitt sløve? Vant til at slik er det blitt?

Alle de toneangivende medier i Norge har saken i dag, og nesten alle siterer hjemmesiden til Betsson - som om selskapet var en hvilken som helst kilde.

Det er det jo ikke. Og den som reagerer skarpest er faktisk en representant for reklamebransjen. Preben Carlsen, som er daglig leder i byrået Trigger, mener det meste blir "grunnleggende galt når et spillselskap som Betsson formidler nyheten om at en av de mest folkekjære artistene i Norge blir mamma."

Hele kommentaren til Carlsen kan du lese her

Carlsen mener det er usympatisk å profittere på en så intim og personlig opplevelse som det er å bli mamma for første gang. "Når det attpåtil ikke finnes et snev av relevans for virksomheten til Betsson, blir det hele veldig, veldig feil", skriver han.

Hvor feil det kan bli, ser vi kanskje hvis vi drar det nye fenomenet enda litt lenger. Avtalen mellom Petter Northug og Coop har jo lenge vært kontroversiell, men tenk om avtalen også inneholdt klausuler om at alle Northug-nyheter først skulle publiseres på Coop sine hjemmesider?

Eller hva om Hafslund fikk enerett til alle nyheter om Vålerenga?

Er det i det hele tatt mulig å tenke seg at Kjetil Rekdals vurderinger om spillerbytter i Nettavisen eller VG fikk en hale med "sier han i følge kraftleverandøren Hafslund"?

Eller at Hafslund også begynte å bekrefte giftermål og skilsmisserykter?

Tja. Det spørs hva som blir oppfattet som akseptabelt - og her er det minst tre ulike aktører som bør ta seg en tur i tenkeboksen.

For det første vi i pressen, som uten tvil undergraver vår egen integritetet og troverdighet hver gang vi siterer en kommersiell aktør som bare har betalt for oppmerksomheten det gir å bli sitert.

For det andre de kommersielle aktørene selv, der de fleste heldigvis har mer fintfølelse overfor publikum enn hva Betsson tydeligvis har.

Og så er det jo artistene og fotballspillerne og kjendisene selv da. For en ting er jo å la seg friste til en sydentur av et kjendisblad, eller stille opp profesjonelt for en sponsor.

Noe annet er det å gi fra seg eiendomsretten over selve livet.

#tonedamli #nettavisen #erikstephansen #betsson #

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.