*Nettavisen* Nyheter.

Ærlig talt: dette var stusselig Martin

Klikk på bildet for å forstørre.

 
For Martin Ødegaards del, håper jeg han får en fast plass i A-lagstroppen til Real Madrid så fort som mulig. Nivået på RM Castilla viste i 2-2 kampen mot Athletic Bilbao i spansk tredjedivisjon var stusselige saker og kan neppe heve Martins sportslige nivå. 2700 tilskuere, tv-overføring og masse pressefolk tilstede virker på meg som en smule overdrevent.

Martin fikk sin debut i den hvite drakta da det gjensto 20 minutter av kampen. Skal man tolke ettermiddagens norske medier, skrives det som om han reddet æren for Reals B-lag. Det er mulig jeg er blind, men akkurat det så ikke jeg selv om jeg gjerne ville.

Samtidig fikk han smake på proffenes store ego. I alle fall to situasjoner sto Martin i klar scoringsposisjon, men fikk han ballen? Nei. Det er ikke sikkert dette blir noen dans på roser. Det er flere som gjerne vil ha en plass i A-lagstroppen i Real Madrid. En omskrevet tenåring fra Norge kan ikke forvente å få alt gratis.

Nivået på B-lagskampen i tredjedivisjon? Et sted mellom norsk tippeliga og 1 divisjon vil jeg tippe. Verken mer eller mindre. Og det er tydelig at Martin går en ny mediaskole. Etter kampen var både han og treneren Zinedine Zedane maksimalt tause. De gikk rett forbi spansk og norsk presse. Og når sant skal sies. Dette var ikke så mye å snakke om heller.

Jeg forstår godt interessen for Martin i norske medier. Han er en klikkvinner fremover. Men kamper av den sorten vi ser i dag, kan da umulig samle masse seere på TV2 Sportskanalen fremover. Er vi så interessert i hva Martin gjør?

Nå er jeg sikker som kjerringa mot strømmen. Flott at Martin får spille ball i en kampsituasjon. Han er ung. Han er av alle ting fortsatt i en vokseperiode. Men skal han bli bedre må han trene og spille med folk som er bedre enn han. Han må inn i en treningskultur som er knallhard både fysisk, psykisk og teknisk. Lik det Mads Møller Dæhli har fått det i tyske Freiburg. Jeg håper at det er slik i Real også, men da må han opp sammen med Ronaldo og de andre.

Skjer ikke det innen rimelig kort tid, vil jeg påstå at valget av klubb har vært feil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.