RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Lasse Olsrød Evensen

Ødegaard ikke klar for Real Madrid

Etter det jeg erfarer, er ikke Martin Ødegaard klar for å signere en kontrakt med Real Madrid. Turen til solens land har vært planlagt en stund og Team Ødegaard har ikke tatt en endelig avgjørelse på hvilke klubb han skal gå til. Dagens medieoppslag om kontraktskriving er spekulasjon og foreløpig ikke fakta. Hvis turen ender med 16 åringens underskrift blir jeg overrasket.

Far og sønn reiser sammen med fotballagent Tore Pedersen i Reals private fly. Til tross for at sentrale medier mener at Pedersen er Ødegaards agent, stemmer ikke dette. Pedersen representerer klubben, dvs Real Madrid,  i en eventuell overgang.

INTERNASJONAL OPPSIKT: VGs reportasje om at Ødegaard får drakt nr. 16 samt at han reiser nedover for å undertegne en kontrakt i den spanske storklubben, har vakt internasjonal oppmerksomhet. Tysklands størtste avis, Bild, skriver i dag at stortalentet nå har gått tapt for Bayern München, den tyske klubben som har signalisert kraftig at de ønsker seg 16-åringen. Det er ikke sikkert at BM skal ta frem lommetørklet riktig enda. Fortsatt har ikke Real ungguttens underskrift.

FORHANDLER MED ALLE: Å skrive at han forhandler med Real Madrid og bare de er sikkert riktig, men misvisende. Jeg regner med at det er mer eller mindre forhandlinger med hver eneste klubb han har besøkt og skal besøke. Og Martin skal etter sigende ut på nok en tur, til Nederland. Ingen har ropt høyere etter Martin enn den gamle storklubben Ajax. Jeg regner faktisk med at han tar turen dit også før blekket forlater pennen.

LURT? Men hvis RM er den mest aktuelle klubben: hvor lurt er det å gå dit? Er virkelig en 16 åring fra Mjøndalen med et års erfaring fra norsk tippeliga og noen få landskamper for Norge god nok for dette laget? Uten forkleinelse for Ødegaard: jeg er usikker.

LURESTE VALGET: Personlig mener jeg at Tyskland hadde vært et bedre valg.  Ser vi på norske fotballproffers karrierer de siste årene, synes det som om Tysk Bundesliga passer norske fotballspilleres spillestil. Jeg vet blant annet at Dortmund har meldt sin interesse. At klubben ligger langt nede på tabellen i tysk Bundesliga, bryr jeg meg ikke så mye om. Det er mer nivået på klubben og spillerne jeg er interessert i. Jeg føler meg rimelig sikker på at Ødegaard ville fått en plass i A-stallen til det tyske storlaget. Og samtidig anledning til å spille foran 81.000 tilskuere på Dortmunds hjemmebane.

VANSKELIG: Det er jeg langt i fra sikker på at han i skrivende stund ville fått sjansen til i Real Madrid og Bayern München. Heller ikke i Manchester United er det bare å spasere rett inn på laget for unggutten, et lag som dog har vist stor interesse for Martin etter at  han, sammen med sin far og en stor norsk fotballpersonlighet som kjenner engelsk fotball bedre enn noen annen, var på besøk i den engelske industribyen i romjula.

HVOR GOD ER HAN? Samtidig er jeg usikker på hvor god Martin er og hva vi kan forvente av ham.  Han er tross alt bare 16 år uten nevneverdig erfaring SAMMENLIGNET med erfarne proffer han skal konkurrere mot på knalltøffe treninger. Ikke en kjeft av denne gjengen vil legge noenting imellom på treningene. Her gjelder det for ALLE å vise seg frem for å få en plass i førstelveren. De har ikke råd eller ambisjoner om å spare en norsk 16 åring på bekostning av deres egen karriere. I norske medier er 16-åringen allerede geniforklart og jeg lurer på hvordan norsk sportspresse skal klare å matche allerede godt brukte krigstitler. 

Ikke for å være negativ, men her er fallhøyden stor.