*Nettavisen* Nyheter.

Dette er bare flaut, Petter

Jeg begynner å få stor sans for Martin Johnsrud Sundby. Han er velartikulert, svarer skikkelig på alle spørsmål samtidig som han har blitt en komplett skiløper. Det er direkte synd at han blir slått i spurten av Petter Northug i dagens etappe i TDS. Jeg synes faktisk Petter kan spare seg for å fremheve Coop-logoen i enhver sammenheng. Dagens gest blir for dum og direkte flaut.

Klikk på bildet for å forstørre.

 
-Jeg tror Petter hadde mer en nok med å henge på, sier Martin diplomatisk og roser samtidig russeren for at de kjørte kompis underveis. Ikke med et ord nevner han at Northug ikke dro en meter underveis men slo til i spurten. Dette var ikke akkurat den kompiskjøringen Petter utbasunerte under gårsdagens pressekonferanse.

-Jeg gikk med tre bedre skiløpere og dette var ikke enkelt for en bygdegutt som meg, sier Petter med et slags lurt smil rundt munnen. Morsomt? Nei. Arrogant? Ja. Jeg trodde han hadde nok med å mobbe svenskene. Nå mobber han snart hele langrennsmiljøet. I dag ble jeg både litt flau og utilpass på Petters vegne.

Samtidig har vi denne Coop-greia mot Norges Skiforbund som jo har blitt en vesentlig del av Petter Northugs liv. Her snakker vi ikke markedsføring men om sosial intelligens. La det forbigås i stillhet at min trege hjerne ikke skjønte unge Northugs plutselige utmattelsessyndromet foran reklameskiltet her om dagen, men dagens fremheving av et startnummer med Coop på, skjønte jeg. Tjener dette sponsoren Coop slik at de får større merkevarekjennskap og flere kunder? Svaret er enkelt: nei. Konklusjon: unødvendig.

Dermed kan jeg oppsummere dagens Northug slik: ikke fortell meg at han hadde problemer med å følge de tre sterke menn med den kanonspurten. Slike uttalelser er rent pisspreik. Ikke vær så innmari arrogant i enkelte svarsekvenser for det finnes en grense for alt. Og legg Coop og NSF konflikten på hylla. NÅ! Det blir bare slitsomt.

Jeg er Northug fan og vil fortsette å være det i håp om at ikke fotlenker skal ødelegge et VM.

For øvrig vinner Martin Johnsrud Sundby TDS sammenlagt. Det er jeg glad for.

Annonsebilag