RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Lasse Olsrød Evensen

Dette er latterlig, HBK

Hva er det Hønefoss Ballklubb tenker på? Styreleder Terje Raastad påstår hardnakket i lokalavisen Ringerikes Blad at klubben ønsker å forlenge avtalen med trenerduoen Leif Gunnar Smerud og Pål Arne Johansen. Nå går investor, sponsor og mannen som får HBKs hjerte til å banke, Aage Thoresen, ut og sier at trenerne skal få fortsette ut sesongen men at de må levere resultater. Til orientering Raastad og Thoresen: Smerud og Johansen har ikke levert resultater på to år!!!!!

HBK ligger på nest siste plass på tabellen. I fjor ble de reddet av fotballforbundets snillisme ved at de fikk tilbake et poeng de hadde mistet.  Hvilke underverker skal Smerud og Johansen tilføre klubben nå som de ikke har gjort tidligere? Etter det jeg erfarer, er det sterk misnøye i spillergruppa mot de to trenerne. Ikke bare på treningsmetoder, taktikk og spilleforståelse men også på væremåten, arrogansen og hersketeknikkene som brukes. I den forbindelse er det særskilt Smerud spillerne reagerer på.

Konklusjon: Dette kan ALDRI fungere?

Ringerikes blad skriver: "Framtiden til trenerduoen er klar, i alle fall ut sesongen. Både investorer og styrer er enige om at Smerud og Johansen har tillit ut sesongen, uavhengig av resultater på banen. -Det er ikke aktuelt å avslutte kontrakter og bytte trenere. Det er trenerne 100 prosent klar over, sier Aage Thoresen."

Trenerne på sin egen side venter kun på kontraktsforslaget slik at de kan fortsette 100 år til I klubben. Jeg stiller spørsmålet. Hva er det i trenernes nåværende kontrakter som gjør at ledelsen ikke tør sparke dem - og som gjør at man vurderer å forlenge? Hvis det er økonomiske årsaker som ligger bak, må disse gutta ha sikret seg en gigantisk fallskjerm ved avskjedigelse.

Hva kan man lese ut av de siste dagers utspill fra ledelse og sponsorer I HBK? At de ikke har ambisjoner på klubbens vegne, at det ikke er så farlig om klubben rykker ned, at det sportslige ikke teller bare man kan ri prinsipper som for lengst er en sagablott i idretten fotball. Fungerer ikke laget, noe som er trenernes oppgave, må treneren vekk for å få inn ny energi, treningsmetoder, lagfølelse og ikke minst spilleglede. Alt dette mangler I HBK nå.

Når jeg atpåtil sitter med informasjon om at en internasjonalt anerkjent trener faktisk kunne tenke seg å trene laget, noe ledelse og sponsorer I HBK vet om, blir det som nå skjer helt latterlig.