RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Lasse Olsrød Evensen

Drillo må vekk. Få inn Solbakken eller Andersen

A-landslaget i fotball spilte 1:1 mot Albania. U-21 landslaget slo England 3:1. Ser man på lagoppstillingen til A-landslaget, er det relativt unge spillere som alle gjør en solid figur på sine klubblag enten det er i England, Tyskland eller i Norge. Hvorfor en så dårlig innsats mot Å-nasjonen Albania? Svaret er Drillo. Mannen virker totalt likeglad og uinspirert. Det smitter. Drillo må vekk. Norge må hente nye og friske krefter fra andre miljøer. FORT! Mine forslag: Solbakken eller Andersen. NÅ!

Mannen er intelligent. Han analyserer fotball-kamper som ingen annen trener i norsk fotball. Han er rett og slett fotballfaglig veldig sterk. Men er han sulten? Har han lyst til å vinne fotballkamper?  På meg virker Drillo uinspirert. Det skal være totalt umulig med den norske spillerstallen å tape mot et lag som Albania. Her er det toppspillere som Nordtveit, Skjelbred, Hangeland, Berisha, King etc som alle spiller på topplag i Tyskland, England og Østerrike. Skulle bare mangle om denne gjengen ikke skulle prestere. Feilen MÅ ligge hos Drillo og hans  hjelpere. 

Jeg synes han virker irritert og uinspirert, ja på grensen til arrogant slik han fremstår i media om dagen. Hva sa han? At pressekonferansen var totalt bortkastet tid?  En slik uttalelse sier mye, ja kanskje alt.

Jeg har møtt mange av de spillerne som spiller på A-landslaget samt flere av de som spiller på suksesslaget U-21. Dette er seriøse idrettsutøvere som legger ned masse arbeid i å bli gode. De har ambisjoner. De vil oppnå noe på fotballbanen.  Jeg er overbevist om at Norge som fotball-nasjon  kan bli ganske gode på A-lagsnivå om relativt kort tid med de spillerne som nå banker på døra. Se hva U-21 landslaget får til i Israel. Jeg blir glad langt inn i hjerterota på vegne av norsk fotball. Men skal de bli gode som lag, må det skje uten Drillo. Og det fort. Jeg ville pinadø ikke latt han lede laget i neste kamp en gang.

Så gjenstår det å se om Semb tør ta steget ut av gutteklubben "Grei" og legger Høgmo på hylla. Det bør han gjøre. Få inn folk med internasjonal erfaring og innsikt. For meg peker det seg ut to navn. Ståle Solbakken og/eller Jørn Andersen. Begge har kompetansen, begge har erfaringen, begge har evnen til å engasjere samt inspirere ? og begge har jobbet  på høyt nivå i store utenlandske ligaer.

Ståle har  en negativ fortid i forhold til fotballforbundet. Glem det. Tenk prestasjoner.  Tenk kvalifisering og inspirasjon. Her gjelder det å få topptrente gutter til å forstå en filosofi, spille sammen samt bli inspirert. Det kan Ståle.

Jørn Andersen er speilbildet på offensiv fotball. Han er vant med spillere som løper mye. Jørn er en flink inspirator. Han ville blø for oppgaven. Norsk fotball trenger typer som Jørn.

Men tør NFF gjøre noe med legenden Drillo? Neppe. Og tør de droppe kompisen Høgmo når Drillo pensjonerer seg? Neppe. Da hjelper det lite at U-21 banker resten av Europa.