Gå til sidens hovedinnhold

Ekkelt blodbad i Brækhus-fest

Blodbadet i Nordic Fight Night i Fredrikshavn i går kveld, der svenske Erik Skoglund grisebanker spanske Adaset Rodriguez, burde i klokskapens navn blitt stoppet. Dette gir blod på tann for motstanderne av proffboksing i Norge som glatt overskygger tre store norske bokseprestasjoner i går. Selvfølgelig gjelder det "The first lady", Cecilia Brækhus. Men også Kim Robin Lihaug og Aleksander Hagen imponerte. I går var danske Fredriskhavn norsk festlokale dynket i ekkel blodstenk.

Mange som så på Viasat Sport i går, minnes med skrekk og gru blodkampen mellom Skoglund og Rodriguez. Det gikk så langt at Viasats kommentatorer, Ole Petter Westereng og Thomas Hansvoll, som sitter ringside, fikk blod på seg. Det samme skjedde flere av journalistene som satt der med sine PC´r. De fikk blod på utstyret sitt. Slikt er unødvendig, ja i mine øyne direkte forkastelig. Dette er øyeblikk som gjør "The noble art of self defence" til en brutal voldssport. Trenger vi dette? Hvorfor skjer det? Og er det underholdende? Svaret er enkelt: NEI!

Dommerne burde stoppet en slik kamp før blodsprutet gikk så langt. Samtidig burde apparatet rundt Rodriguez kastet inn håndkleet. For Skoglunds del, som ble dynket i motstanderens blod, må det jo oppleves som særdeles ekkelt. Dette er kun dumskap med et farlig tilsnitt. For motstanderne av proffboksing i Norge er dette rene julegaven i januar. La meg dog understreke: Jeg er ikke en av dem. Jeg drømmer om Brækhus, Lihaug og Hagen i Oslo Spectrum. For en fest det ville blitt. Hørte dere ikke stemningen i går med om lag 200 tilreisende nordmenn? Fantastisk. Jeg vil ha en slik idrettsfest uten blodsprut i Norge. Men som jeg har sagt og skrevet tidligere: Dette vil ta tid, mye lengre enn politikerne har gitt uttrykk for i valgkampens hete.

Når det er sagt. Jeg likte det jeg så av de norske. Kim Robin Lihaug og Aleksander Hagen imponerte og gledet. Det var en snert og aggressivitet fra to veltrente utøvere som atpåtil møtte to gode motstandere. Det var morsomt å se på. Lihaug/Hagen er to relativt ukjente navn for de fleste nordmenn. Men de forblir ikke ukjente. Fortsetter dette, har vi to nye stjerner som fortjener oppmerksomhet for sine prestasjoner.

Hun har vunnet 24 kamper på rad nå. Gårsdagens kamp var hauset opp som kanskje den vanskeligste for Cecilia Brækhus. Det var den ikke. Kampen mot franske Mathis er så langt den som har sittet lengst inne for Cecilia. Det sa hun egentlig selv også. Lamare fikk seg en betydelig mer eksplosiv Brækhus enn hun nok hadde regnet med. Etter kun seks uker med ny trener, ser jeg forbedringer. hos Frk. Brækhus. Hun bokset med mer energi, var tøffere i nærkampene og hadde betydelig mer snert. Vi snakker altså om en 32 åring som er i utvikling som bokser. Imponerende. I dag er hun verdens aller beste. Glem Holly Holmes, Glem alle andre. Det finnes kun en "The First lady."

Samtidig må vi se i øynene at boksing for kvinner er en relativt fersk idrett. Derfor er det vanskelig å finne gode nok motstandere for Cecilia. Kvinneboksing er ingen kjendisidrett. Eller for å si det på en annen måte: Cecilia blir ikke akkurat gjenkjent på gata når hun vandrer rundt i hjembyen Berlin. Men i Norge er hun verdenskjent. At Cecilia Brækhus kom inn i Sauerland-systemet har vært helt avgjørende for hennes karriere. Bedre management finnes ikke i Europa. De har de beste trenerne, de beste folkene i bransjen og de lager de beste boksestevnene spesialdesignet for TV-ruta. Jeg mener Visat har gjort et kommersielt kupp ved å kjøpe rettighetene til Brækhus & Co. I sportssammenheng er Visat en pygmekanal i forhold til NRK, TV2, ja også i forhold til TVNorge. Men rammen rundt TV-produksjonen i går var veldig bra foruten noen tynne reportasjer underveis.

Studiosettingen er lekker. Ikke bare er scenografien bra ut men programleder og eksperter fungerte særdeles godt. Høyt nivå på vurderinger dog presentert på en enkel og forståelig måte. Ole Petter Westereng gjorde en god kommentatorjobb. Han har et godt språk med god forståelse for boksing. Likevel bør han lære seg til å bruke sidekommentator Thomas Hansvoll mer underveis. Hansvoll har høy troverdighet og bør ikke bli overkjørt på den måten Westereng gjorde i går. Min filosofi med co-kommentatorer er at man må spille den andre god for å bli bedre selv. Et godt eksempel på akkurat det er Jann Post og Torgeir Bjørn som kommenterer langrenn på NRK.

Derfor: For det norske folk som ønsker å se norske toppboksere, er det bare å kjøpe seg tilgang til Viasat. Dere får en god tv-produksjon som ikke står tilbake for noen av de andre tv-kanalene i Norge. Ja, med litt bedre reportasjer i sendingene vil jeg gå så langt som å si at dette har potensiale i seg til å bli i skandinavisk toppklasse. Bra jobba!

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene