*Nettavisen* Nyheter.

Er Drillo en surmaget mann og har Idrettsgallaen mistet sin betydning?

Begynner Drillo å bli en eldre, bitter og surmaget mann? Han sier han hater Idrettsgallaen og mener at hans eget landslag er undervurdert. Da kan jeg opplyse Drillo om at toppidrett er underholdning for folket og ikke noe annet. Breddeidrett derimot er særdeles samfunnsnyttig. Men har Idrettsgallaen mistet sin betydning? Den er jo nesten blottet for vinteridrettsutøvere? Snart er det et TV-show med artister uten idrettsfolk.

Cecilia Brækhus er syk og velger å holde seg hjemme i Tyskland under Idrettsgallaen. (Foto: Lasse Evensen)

BLENDET: Jeg følger Drillos argumenter vedrørende håndball-jentene. Der har både folket og sportsjournalister vært blendet av resultatene i en miniidrett. Om det er en bedre prestasjon enn slåsskjemper med skøyter og puck, er jeg også usikker på. Internasjonalt er det flere på isen enn på det faste banedekket inn i en varmere hall. Og innsatsen fra hans eget landslag, skal jeg la ligge. De bør vel først klare å kvaifisere seg til et mesterskap før de skal bli vurdert, verdensomspennende idrett eller ei. Har Drillo kanskje glemt at fotballspillere først de siste årene har begynt å ta sin egen idrett alvorlig rent treningsmessig i forhold til andre idretter? Men poenget er uinteressant når alt kommer til alt.

HVOR GJEVT? Spørsmålet er hvor gjevt disse prisene på Idrettsgallaen henger for utøverne? Det viser seg at altfor mange av de som er nominert til priser, ikke møter opp. Hva annet kan man forlange da man legger hele arrangementet til en av de mest aktive idrettshelgene i løpet av vinteren? Terminlista kan da umulig komme som en overraskelse på noen. Det er jo kun fotballspillere og enkelte sommeridrettsutøvere som har muligheten til å komme - og selv flere av disse velger å holde seg hjemme. Alpinistene er i Sveits og Østerrike. Langrennsløperne i Liberec i Tsjekkia. Hopperne i Polen, kombinertløperne i Frankrike, snowboarderne i Østerrike og skiskyterne i Rupholding. Og de som ikke er der er enten syke eller på høydetrening - eller har tatt seg en tur til Kanariøyene.

Sånn sett har Drillo helt rett: Denne prisutdelingen har mistet sin glans. Hatet kan ha la ligge. Slike utsagn er enten sagt i affekt eller dumskap.

Petter Northug hadde kastet glans over Idrettsgallaen uansett om han er nominert eller ikke. Men sitedenfor å gå baklengs over mål som her, under VM i Holmenkollen 2011, er han på Kanariøyene. (Foto: Lasse Evensen)

MÅLSETTING: Idrettsforbundet har selvfølgelig en klar målsetting med dette programmet. De ønsker å vise frem toppen av norsk idrett for å samle flere til breddeidretten, selve grunnlaget for idrettsbevegelsen. Eliteidrett er jo reklamefigurene og forbildene. Da må vi bare få se dem i setting hvor fine gallakjoler og mørke dresser er konkurranseantrekket.

LØSNING? Hva kan man så gjøre? Kan man finne et bedre tidspunkt? Romjulen kanskje? For en idrettsgalla der hvor stjernene ikke er med i showet, mister jo underholdningsaspektet. Vi ønsker nemlig å se gledestårer, jubel, et feststemt publikum istdenfor artister som får ekstra PR og ferdiginnspilte VB´r fra idrettsutøvere på et hotelrom som, uten å vise glede, sier mange takk for premien. Det blir rimelig kjønnsløst.

TENK NYTT: Og da blåser jeg i om NRKs superteam lager et bra program, om hvem som får prisene - og om Drillo hater hele greia. Min påstand: Tenk nytt!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag