Heynckes overtar etter Sir Alex

Kun en mann kan ta over etter Sir Alex ferguson. Det er Jupp Heynches. Det vil bli et løft for fotballen på øyriket.

Mens Engelsk fotball har slitt med fremgangen, har tysk fotball utviklet seg enormt på de siste ti årene, ikke minst på treningsfronten. Tyskerne har utviklet egne spillere og samtidig kommet enormt langt på treningsfronten i forhold til nasjonaer som Spania og England som tidligere hadde høyere nivå på sine ligaer. Men ikke nå lenger…

Jupp Heynckes har hatt enorm suksess med Bayern München. Men ikke bare han. Dortmund beviser også at det foregår positive ting i tysk fotball - ikke minst på trenersiden. Jürgen Klopp beviser at selv det nest beste laget i Tyskland også er det beste - eller det neste beste - i Europa.

Med Jupp Heynckes på laget vil Manchester United får en trener med alle kvaliteter: Taktisk og treningsmessig. Bare en ting har han mindre av i forhold til Sir Alex: Karisma. Men trenger man det for å være trener?

Jeg ser ingen andre akkurat nå som kan overta for Sir Alex. Og hvis det skulle være noen andre, måtte det være Jürgen Klopp, men nei: Det blir Jupp heynckes.

Og i så tilfelle har dette vært planlagt en stund. Heynckes har sagt at han vet hva han skal gjøre når han er ferdig i Bayern. Da er timingen rundt Sir Alex sin avgang rimelig god.

Josef "Jupp" Heynckes er født i Mönchengladbach 9 mai 1945. Han spilte også mesteparten av sin karriere i Mönchengladbach som aktiv spiller. Jupp har vunnet Bundesliga fire ganger og han vant EM i 1972 og VM 1974 med det tyske landslaget. Han spilte hele 385 kamper i Bundesliga, scoret 220 mål og han har spilt 39 landskamper for Tyskland. Som trener har han i åtte sesonger trent moderklubben Mönchengladbach på 80-tallet, han trente Bayern München i to år fra 1989-1991, han har vært trener i Eintracht Frankfurt . Deretter har han trent spanske og portugisiske toppklubber som Real Madrid, CD tenerife, Athletic Bilbao samt Benefica. Etter karraieren i syden var han trener i Mónchengladbach og Schalke 04 før han var innom Bayern München for annen gang i 2009. Deretter var han to år i Bayer Leverkusen før han igjen skapte dagens Bayern München fra 2011-sesongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.