Gå til sidens hovedinnhold

Hvem i helvete har lagd hundeloven? Og hvorfor får hundehysterikerne alltid viljen sin?

Jeg hyller den danske politimannen Lars Bo Lomholt. En stakkars hund som hadde havnet i slagsmål med en annen hund med resultat at det ble en liten flik i det ene øret, ble av politiet dømt til døden. Med hjemmel i Hundeloven! Dagen før hunden skulle avlives, kidnappet politimannen Lomholt hunden for å redde den fra giftspøyta. Heroisk!

Med hjemmel i den danske Hundeloven av 2010, skulle schæferhunden Thor avlives. Det hele skjedde for none dager siden i Danmark. Jeg spør:

Hvem i helvete er det som lager slike lover?

Den danske loven likestiller angrep på hunder med angrep på mennesker. Og den innbefatter ALLE former for biteepisoder, også de mindre alvorlige. Har det klikka for danske lovgivere? Og et annet spørsmål: Hvorfor er det slik at hundehysterikerne, de som skriker farlig hund bare de ser et dyr med fire, alltid skal få viljen sin?

Thor bet en mindre hund i øret. Hunden måtte fjerne noe betennelsesvæske fra øret og sy ET sting. Jeg gjentar: ET eneste sting!!! Og visstnok er det slik at den lille hunden bet Thor først, noe som ikke er bestridt av den andre hundeieren. Med verdens mest komiske og samtidig dramatisk alvorlige hundelov på sin side, fattet politiet i Nord Skjælland avgjørelsen om henrettelse. Det verste av alt er at vedtak som fattes administrativt hos politiet ikke kan prøves for en domstol. Dette er rettssikkerhet som selv ikke diktaturer er bekjent av.

Jeg spør: Hvilke kjøtthode av en politiadvokat kan fatte et slikt vedtak? En menneskekylling som ble skremt av en hund i fjerde klasse på skolen, som har mareritt om det et par netter i måneden, og som er på hevntokt? Mon tro om han har like mye forståelse for vedtaket hos politifolka i hundepatruljen. NEPPE! De tør bare ikke si noe!

Selvfølgelig har dansk dyrebeskyttelse, kennelklubben, foreningen for danske dyrleger og mange enkeltperson reagert. Men bare en mann tok affære med fare for sin egen jobb. I full politiuniform møtte Lomholt opp, tok med seg hunden fra ventecella(kennelen) - og gjorde seg til helt. Samtidig er det jo stor grunn til å tro at han mister jobben.

Også den norske Hundeloven har store mangler. Den gir hundeieren og hunden en hel del påbud men svært få rettigheter. Dyrevelferd i Norge er et akterutseilt tema. Det er i praksis fritt frem for dyreplagere og hysteriske motstandere av dyr mens man totalt glemmer dyra og at vi faktisk har med levende individ å gjøre. Herregud! Jeg merker jeg blir forbanna bare jeg tenker på det. Men en ting forundrer meg:

Hvordan går det an å fatte slike lover? Hvilke "dyrekjære" folk har vi som kommer med slike lovforslag - og hva slags nasjonalforsamling har vi som vedtar dem? Hvor var foreksempel Norsk kennelklubb (NKK)når den norske Hundeloven ble laget?

Jeg hverken så eller hørte NKK i media - der hvor de blir sett og kan oppildne opinionen. Hvor var Dansk Kennelklubb i 2010? De burde for svingende fått med seg folket og samtlige hundeeiere lenge før loven ble vedtatt. Kom ikke til meg å si: "Jammen vi protesterte jo" Det holder ikke. Det er for slapt. Vis muskler!!! Stå på barrikadene for hundens rettigheter i samfunnet.

Når skal hundeorganisasjonene forstå at de er der for mange tusentalls hundeiere og hunder som trenger noen som kjemper også for deres rettigheter? De er ikke der for å dyrke egen makt - enten de er ansatt eller er valgt. Er det snart på tide å få inn fagfolk fra næringslivet til å drive kennelklubbene? De trenger fagfolk på PR & informasjon og lobbypolitikk samt bedriftsledelse. Kanskje på tide at man ikke får verv og jobber i skandinaviske kennelklubber fordi man enten er dommer eller ringsekretær....

I Danmark har folkeopinionen fått politikerne på banen. De sier at de skal se på Hundeloven - som bare er tre år gammel!!! Kunne de for svingende ikke sett skikkelig på den den dagen den ble vedtatt? Det burde de pinadø gjort i Norge også!

Hunden Thor befinner seg på et ukjent sted. En anonym kvinne har snakket med Ekstrabladet i Danmark og fortalt at hun har hunden. -Ingen finner den - om de så leter på månen, sier hun til avisen.

-Jeg valgte å sette hjertet mitt foran politimoralen, sier Lomholt som er suspendert fra jobben. Hmmm. Kanskje flere politifolk skulle tenkt slik i andre saker...?

Uansett: Mannen med baller heter Lars Bo Omholt. Han er dansk og han VAR politimann. RESPEKT!!!!

Historien om 500 griser som ble sultet til døde i Vestfold, forteller oss at politikerne her hjemme må våkne når det gjelder dyrevelferd. Nå går heldigvis politikere i både Frp og Venstre inn for dyrepoliti i Norge, slik de har det i Sverige - og ikke minst i USA. Her har man egne TV-serier som følger dyrepolitiet på jobb. Etter min mening glimrende TV. Media, i samarbeid med myndigheter, må brukes for å avsløre mishandlere, de som vanskjøtter og overgripere mot dyr generelt. Derfor blir jeg sjokket når Mattilsynet ikke synes at dyrepoliti er en god ide. Til TV2 sier Assisterende tilsynsdirektør i Mattilsynet, Ole Fjetland:

– Man kunne alltids vært mer til stede, men man kan ikke være over alt hele tiden. Og når det gjelder akkurat denne typen tragiske hendelser, så viser erfaringen at mer kontroll og økt tilsyn ikke er svaret, sier Fjetland.

Ole Fjeltland: Du tar feil. Grundig feil. Vi trenger lover som sikrer dyras rettigheter - og vi trenger et kontrollorgan som har tid og prioriterer slike saker. Det er tid for det nå!

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis