Hvor dum går det an å bli, Rekdal?

Hvor dum går det an å bli, Rekdal? Alle skjønner at du er skuffa over resultatene til Vålerenga så langt. Selv Martin Andresen presterte bedre enn deg i VIF. Det går an å oppføre seg som folk. Kanskje det har noe med din personlighet og sjølopptatthet å gjøre at laget ditt ikke presterer?

Hvor mye respekt skal profesjonelle fotballspillere har for treneren sin? Rekdal bruker pressen som han vil og kritiserer sine spillere åpenlyst. Har han stilt seg følgende spørsmål: Hvordan hadde dette blitt tatt i mot hadde det skjedd på en normal arbeidsplass? Da tenker jeg pampene i LO hadde raslet med sablene. Hvis Rekdal tror at frykt er det som skal til for å skape fotball-resultater, tar han skammelig feil. Selv jeg har forstått at fotball er samhandling og trygghet i laget. Trygghet skaper man ikke vet å opptre som ei brautete bølle - i alle fall ikke mot egne spillere. Og opptrer man sånn, må man tåle å få kritiske spørsmål fra pressen slik som han ble stilt av TV2s reporter i dag. Hva forventer han seg egentlig? Å styre landet selv om han jobber som fotballtrener? En fotballtrener lever av resultater med laget sitt. Så langt har VIF skuffet stort i mine øyne. Styret og ledelsen bør vel vurdere om Rekdal bør få fortsette etter denne sesongen - i alle fall hvis de ikke kjemper i toppen.

http://www.tv2.no/sport/fotball/tippeligaen/her-avbryter-rekdal-tv-2intervju-4086432.html

Jeg har hørt direkte fra spillere under Martin Andresen at "dårlig humør" var et betydelig problem i VIF også tidligere. Det eneste som skjedde på treningen var at spillerne fikk kjeft, aldri ros. For meg høres jo dette ut som prototypen på å skape dårlig miljø. Og dårlig miljø skaper aldri resultater. At Rekdal opptrer bøllete og kommer på kant med spillerne sine burde jo ikke vært noe nytt for de som ansatte han. Har VIF gått fra det ene problemet til det andre?

En annen klubb som tydelig sliter om dagen er Hønefoss Ballklubb -HBK. Nå møter de vel Rekdals VIF en av de nærmeste dagene. Men også trener Smerud mangler resultater, ikke bare i år men også i fjor. Et tap for HBK nå- som har spesialisert seg på en-poengere - og de ligger på en klar nedrykksplass. Jeg skjønner ikke at styret og den administrative ledelsen fortsatt holder på gråtassen Smerud. Etter det jeg erfarer er heller ikke han på godfot med spillerne, noe også laginnsatsen bærer preg av. Selv om HBKs spillerstall på papiret ikke holder samme kvalitet som VIF, kan man vel neppe ha ambisjoner om å ligge i bunn av tabellen? HBK trenger frisk luft, ny energi og spillerglede. Da er det kun en ting å gjøre. Kvitte seg med treneren før det er for sent.

For øvrig er det på grensen til morsomt å se fotballtreneres ego når de opptrer i media. Mange forsøker å opptre med en arroganse og en eim av selvtillit som overgår de fleste andre. Sa jeg morsomt? Komisk og litt patetisk er kanskje mer dekkende. Det handler jo tross alt bare om fotball?.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.