*Nettavisen* Nyheter.

Ingen kan bry seg om alle...

Jeg blir ikke så rørt av norske artister som stiller opp for Japan i støttekonsert. Men den som virkelig rørte meg, var Sven Mollekleiv, presidenten i Røde Kors.

Den mannen kan kommunisere. Han snakker på en måte som gjør at vi må lytte. Han velger de rette ordene. Hans kroppspråk er fengende. Og han når inn i hjertene til folk.

"Ingen kan bry seg om alle men alle kan bry seg om noen" Sa Mollekleiv. Mer trenger vi ikke si om den saken. Men Mollekleivs opptreden i artistgallane for japans ofre fikk meg på helt andre tanker.

Hvorfor er ikke Mollekleiv politiker? Vel, på en måte er han jo det. Som president for Røde Kors er politikerne hans nærmeste samarbeidsparter. Men Svens troverdighet, oppriktighet - og engasjement, er genuint - og få som tviler på. Den mannen kunne tjent millioner og sittet i toppstillinger i hvilket som helst selskap og ledet landet uten problemer. I hele sitt voksne liv har han derimot brent for Røde Kors.

Det får meg til å hoppe rett over på poltikerne. Jeg spør: Er det bare meg? Som skjelden eller aldri klarer å finne politikere med den utstrålende troverdigheten som jeg føler de MÅ ha for at jeg skal tro de er engasjert i det de faktisk snakker om? Jeg beklager masse, men for meg synes det som om de fleste kun er opptatt av egen politisk karriere. Kjemper de virkelig for våre saker? Eller sikter og kjemper alle mot en statsrådstilling eller betydelige verv så de kan fremstå i media som "viktige" personer? I det politiske liv i Norge, finner jeg ingen som Mollekleiv. Bråket i Frp er et lysende eksempel på dette. Partiet har, som mange andre partier, flere gode fanesaker. Men troverdigheten er totalt borte. Totalt. Synd, for Norges som demokrati trenger Frp.

Jeg beklager også når jeg tror at mange av artistene som stiller opp for Japan gjør det fordi de får blest og mer oppmerksomhet. Jeg tilgir det. Artister lever av platesalg og opptredener. Reklame er OK. Hermed akseptert i Evensens hode. Men andre, dog mer elementære spørsmål, reiser seg:

Hvorfor de hadde børstet støv av Arve Juritzen som programleder? Som utvandret nordmann har jeg litt problemer med å forstå akkurat dette, men Arve er en dyktig fyr og derfor godkjent. At derimot Jan Vincent Johansen var programleder er nok derimot neppe tuftet på programleder-egenskaper...

Men Mollekleivs ord husker jeg: Ingen kan bry seg om alle...

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.