Klokt av Cecilia Brækhus

 Cecilia Brækhus gjorde det eneste kloke. Hun valgte å gå videre med Team Sauerland og fikk sporenstriks en tv-kamp i Tyskland. Som hun vant. Men jeg undrer: Var spillet hennes om feiden med Sauerland et spill for galleriet? Var det kun en brutal form for forhandlingstaktikk? Hadde hun en gyldig kontrakt med Sauerland eller hadde hun ikke? Hvem løy? Jeg skrev en kommentar om dette og mente at Cecilias norske team kunne for lite om boksing og at det var uklokt å bryte med Sauerland. Det fikk Brækhus sin kommersielle manager, Rune Brynhildsen, til å rase. Både i personlig mail til meg og i kommentatorfeltet.

Hva kan Brækhus teamet om boksing?

Sauerland Event er Cecilias tyske promotor. De har en ubestridt posisjon som Europas mektigste boksepromotor. Styrken måles i stallen av boksere og tv-rettigheter. Skal man inn på Europas viktigste sportsmarked, nemlig Tyskland, er det direkte uklokt å krangle med Sauerland Event - i alle fall hvis man ønsker seg boksekamper vist på tyske TV-skjermer. Jeg skal ikke påstå at Cecilia hørte på hva jeg skrev, men faktum er jo at hun er tilbake der hun startet proffkarrieren. Hun er tilbake hos Sauerland, som hun kanskje har vært hele veien? Forskjellen er bare at hun tjener mer penger enn tidligere.

Sett i lys av dette, kan det unektelig synes som om Brynhildsens utskjellig av undertegnede i privat email, både faglig og faktamessig, er delvis uberettiget. Når Brynhildsen skriver at han både ble trist og medfølende på mine vegne etter å ha lest min kommentar, er dette rørende. En ting kan vi alle fall slå fast: Brynhildsen har et stort hjerte.

I ettertid kan det derimot synes som om essensen i det jeg skrev var helt korrekt. Mye tyder på at Sauerland virkelig hadde en gyldig kontrakt med Brækhus siden hun fortsatt er en Sauerlander. Hva som har skjedd i kulissene, aner vi ikke, men at Brækhus-teamet, ledet av Brynhildsen, hadde en klar mediastrategi med formål om å legge press på Sauerland, hersker det neppe tvil om. Brynhildsen er en dyktig fagmann. Utad kan det nå synes som om Sauerland vant.

Etter sigende er det ingen, foruten partene, som har sett kontraktens innhold. Og her ligger kjernen til tvil. Både Sauerlands og Brækhus-teamets uttalelser kan derfor betviles. For øvrig synes jeg formuleringene i media var uklare. Snakket vi om et påstått kontraktsbrudd fra Sauerlands side eller en rett og slett en utløpt kontrakt? Faktum er at dette forblir en vel bevart hemmelighet. At Sauerland var de store løgnhalsene her, synes i ettertid veldig rart all den tid situasjonen pr. dags dato er slik den er.

På bakgrunn av hva jeg vet om internasjonal boksing samt research og samtaler med de som kan sporten, var det god grunn til å stille spørsmålstegn ved Brækhus-teamets kunnskap om internasjonal boksing. Teamet består for øvrig av, foruten Brynhildsen, advokatene John Christian Elden og Morten Andreassen. Heldigvis kan Brynhildsen bekrefte at de ikke kan noe om boksing. Han skrev til meg om boksekompetansen:

"Hvis du mener Cecilias tre, norske medhjelpere, er svaret: Ganske lite. Men sjefen i Team Brækhus er Cecilia selv. Hun kan mer enn de fleste. Du tror vel ikke at hun ikke har en egen mening om alle valgene som tas? Cecilia er sjefen. Vi andre hjelper til. Og så kan det - teoretisk sett - kanskje hende at det finnes flere "ukjente" medhjelpere der ute også, som kjenner boksingens irrganger adskikklig bedre enn oss? Så får du og andre bare vente i spenning for å se hvor dette ender."

La meg korrekt slå fast: Jeg har ventet I spenning og jeg har sett den foreløpige enden på denne saken.

Jeg står fortsatt på de uttalelsene om at Brækhus ikke hadde fått tv-tid I Tyskland uten Sauerland. Nå fikk hun det, selv om det ble sendt I opptak på sen nattetid. Uansett: Dette er en god start. Jeg håper det fortsetter. Når sant skal sies, forstår jeg Cecilias frustrasjon over kun å bokse kamper I Danmark. Hennes suverenitet som verdens aller beste kvinnelige proffbokser fortjener så mye mer.

Imidlertid skal jeg rette opp en grov feil i kommentarer jeg skrev tidligere i vår.

Jeg stilte meg tvilende til Rune Brynhildsens troverdighet i og med at jeg oppfattet at han fortsatt var tilknyttet TV-kanalen Max som profilert programleder samtidig som han skulle forhandle om Brækhus sine TV-rettigheter. Jeg får skylde på mine fire år i utlendighet, men Brynhildsen sa i fjor høst opp sin kontrakt med Max. Dette hadde gått meg hus forbi. At jeg i det hele tatt stilte spørsmål ved hans troverdighet er derfor helt ubegrunnet. Dette er enkelt: Unnskyld Rune Brynhildsen. Jeg bør og skal ikke gjøre slik feil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.