*Nettavisen* Nyheter.

La ikke denne hunden dø

En hund ble i kveld påkjørt i Larvik. Bilisten stakk og en forbipasserende bilist brakte hunden til en lokal veterinær i nabobyen. I kveld ble Sandefjords blad kontakten og ber eieren melde seg. Her antyder veterinæren at det et brukket bein. -En slik operasjon er både dyre og krevende, sier veterinæren. Finner man ikke eieren i løpet av kvelden, blir hunden avlivet grunnet lidelsen. Det føler jeg er helt håpløs og feilslått etisk begrunnelse.

LINK TIL SANDEFJORDS BLAD:

http://www.sb.no/M__hun_d__i_kveld_-5-73-8580.html?ns_campaign=article&ns_mchannel=recommend_button&ns_source=facebook&ns_linkname=facebook&ns_fee=0

Veterinæren sier at det ser ut som et beinbrudd. Jeg regner med at et røntgenbilde kan konstatere akkurat det. Et beinbrudd, hvis det er eneste lidelsen, er sjelden eller aldri dødelig.

Veterinæren fortsetter: -En slik operasjon er både dyr og krevende og ikke noe vi kan gjøre her. Min jobb er å sørge for at dette dyret ikke har det vondt ved å gi nødhjelp. Finner vi ikke eieren snart, er det ikke forsvarlig at denne hunden skal lide mer, sier veterinæren til Sandefjords blad.

Her stopper det opp for meg. Uavhengig av penger: Få satt en diagnose på hunden. Deretter, hvis man ikke har kompetanse, kontakt en klinikk med nødvendig utstyr og faglig mulighet til å få denne hunden operert UAVHENGIG av kostnader og penger.

Dette føyer seg inn i mine tidligere blogger om veterinærstanden. Det måles altfor mye i penger. Noen kan være glad i denne hunden. Det kan være en god grunn til at eieren ikke melder seg. Skal dyreliv alltid måles i penger?

Jeg regner nå med at veterinæren tar ansvar og sørger for at denne hunden ikke blir avlivet i kveld. Det er mange flinke veterinærer i nærområdet som i alle fall har kirurgisk kompetanse. Så får vi se om de vil selv om ikke bankkontoen blir fylt opp i kveld eller i morgen.

La ikke denne hunden dø grunnet en uansvarlig bilist!

Etter at dette ble skrevet, har jeg fått informasjon om at eieren av hunden har meldt seg. I mellomtiden får jeg meldinger i innboks på Facebook om at kynismen regjerer i veterinærstanden. Siden staten ikke vil finansiere kontinuerlig veterinærvakt, påstår veterinærer ovenfor meg at de ikke har økonomi og/eller anledning til å redde dyr i en slik situasjon siden det krever for mye ressurser.

Kjør debatt!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.