Overnaturlige krefter, sannhet eller bløff?

YB_1YRrdKnM

I Norge er det mangel på livsviktige medisiner. Kompetansen på norske sykehus er ikke så god som vi nordmenn liker å tro. Personer reiser til utlandet for å få livsforlengende behandling og betaler millioner av egen lomme. Midt oppe i alt vokser etterspørselen etter alternativ over overnaturlig behandling. Tror du på healere, på medier, på folk som renser hus for spøkelser? På folk som snakker med de døde? Jeg har møtt en av dem. Jeg har møtt Santara.

Hun kaller seg "Santara". Egentlig heter hun Nina Helen Almestrand og bor i Hønefoss. Hun kaller seg livsveileder, healer og medium. Nina påstår at hun kan fjernheale både dyr og mennesker via telefonen, at hun kan fordrive spøkelser fra huset ditt og at hun kan snakke med dyr og døde personer. Men mest av alt snakker hun med mennesker som ofte er i dyp psykisk krise..

-Folk i dag har mye på hjertet og de funderer mye. De ringer til meg for å få råd, for å ha noen å snakke med. Det føles godt å kunne hjelpe i et samfunn hvor jeg ser at psykiske problemer er mer omfattende enn tidligere. Vi lever i et samfunn preget av mye frykt for fremtiden, forteller Nina. Hun presiserer at hun ikke gjør dette for pengenes skyld.

-Ligningen min forteller at dette ikke er god butikk. Jeg har valgt å gjøre dette på heltid rett og slett fordi jeg føler jeg har mye å bidra med. Samtidig vet jeg jo at det vi i denne bransjen gjør er omdiskutert. Hadde jeg levd på 1800-tallet hadde jeg vel blitt brent som kjetter og heks, sier hun lattermild.

Flere tusen mennesker i Norge påkaller seg evner som for mange er uforståelige. De siste årene har det poppet opp med kontaktsider på internett hvor folk kan finne sitt medium. Flere og flere benytter seg av slike tjenester, både i Norge og i utlandet. TV-program som "Åndenes makt" har gjort bransjen mer stueren, ja såpass stueren at vi ser et medium i "Skal vi danse" på TV2. Også vår prinsesse, Martha Louise er en del av bransjen i kraft av den så mye omtalte "Engleskolen". Ikke mange kan vise til så mange positive avisartikler som "Snåsa-mannen". Summa sumarum viser nok dette at folk sannsynligvis har blitt mer mottakelige for alternative metoder. Men likevel tror artikkelforfatteren at skepsis er høyere enn troverdigheten.

Hva mener du? Er dette bare bløff fra ende til annen, eller er det krefter og energi som gir oss overnaturlige svar og resultater? Er skolemedisin og forskere for lite åpne for nye metoder og energier her på jorda som vi ikke kan se og som noen påstår de kan formidle samt føle? Se videoen med Santara og skriv hva DU mener.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.