Gå til sidens hovedinnhold

Slutt med sutringen, Kjell Erik Kristiansen

Til Kjell Erik Kristiansen og alle dere andre som ikke forstår: Variable kostnader kan justeres. Frilansere kan skiftes ut. At man har hatt et oppdrag i 22 år betyr ikke at man har monopol på speakeroppdrag i Holmenkollen. Ole Kristian Stoltenberg er rasende flink og vil gjøre jobben like godt som Kjell Erik Kristiansen. Slutt med sutringen, Kristiansen! Det er Aftenpoisten som er Kristiansens mikrofonstativ i denne saken.

Det er sjelden eller aldri at jeg har sett en person sutre mer i media etter at han har mistet en speakerjobben, denne gangen i Holmenkollen, som det Kjell Erik kristiansen nå gjør. Superspeakeren må finne seg i at han ikke lenger er i et marked hvor han er alene og hvor han har opsjon og monopol på samtlige jobber. Ole Kristian Stoltenberg jobber også frilans. Det kan da ikke være slik at han skal la vær å både ta samt søke på jobber fordi han skal tenke på Kjell Erik Kristiansens ego og inntjening?

Konkurranse er bra, Kjell Erik Kristiansen. Det betyr bare at du og dine må levere enda bedre i fremtiden enn det dere gjør i dag. Verden går fremover og du kan ikke forvente at andre i samme markedet skal ta hensyn til deg når det gjelder å skaffe seg jobber. Noe du heller ikke gjør i forhold til andre når du kommer med dette utspillet som kan sees på som særdeles egoistisk.

At Aftenpostens Mette Bugge lager en sak av dette og blir Kristiansens mikrofonstativ, kan jeg forstå fordi det er en god nettsak i og med Kristiansens kjendis-status som speaker. Men at hun er relativt ukritisk i sin skriveform, overrasker mer: Kristiansen sier videre i Aftenposten:

-Ja, når man har skjøttet jobben sin og fått gode tilbakemeldinger som en profesjonell leverandør til den frivillige idretten i Norge, er man uten sikkerhetsnett og en vakker dag uten jobb. Da går det jo ikke an å være speaker i idretten, sier han til Aftenposten.

Dette er en totalt misoppfattet argumentasjon fra Kristiansens side - hvis han da er sitert riktig. Er dette hans virkelig mening, bør han sporenstriks finne seg noe annet å gjøre. I det private markedet hersker tilbud og etterspørsel. Denne gangen tippet verken tilbudet og etterspørselen i Kristiansens favør. Så enkelt. Så greit.

Jeg hørte Stoltenberg under verdenscuprennene I langrenn på Lillehammer denne sesongen. Han leverte som ei kule og fullt på høyde med Kjell Erik Kristiansen som speaker, ja kanskje til og med et hakk bedre. Hvorfor skulle han egentlig ikke være det? Stoltenberg er en av de mest lovende sportskommentatorene i norsk TV. Han har jobbet 11 år som speaker både på langrenn, skiskyting og sykkel i tillegg til å være kommentator både på Eurosport og nå TV2.

Kristiansen skjønner ikke hvorfor Stoltenberg er valgt:

-Jeg skulle ikke ha sagt noe om det kom tilbakemeldinger om at det var misnøye med det som ble levert. Men i alle rapporter fra de siste årene får arenaproduksjonen og spesielt speakertjeneste skryt. Sier Kristiansen. Poenget er jo ikke at du er dårlig, Kristiansen. Poenget er jo at det er i ferd med å komme opp andre som også leverer god kvalitet.

Sammen med sin faste makker Erik Marthinsen hadde Kristiansen ansvaret under det siste VM i Val di Fiemme, i Holmenkollen 2011, Liberec 2009 og Oberstdorf 2005. Kristiansen har dessuten gjort ski-VM 1993, 1997, 1999, 2001 og 2007. Han sier sågar at han er fullbooket med speakerjobber på idrettsarrangementer her hjemme og I utlandet i tiden som kommer. Da skjønner jeg i hvertfall IKKE hvorfor han klager. Mannen har jo tydeligvis nok å gjøre.

Når han avslutningsvis sier i Aftenpostens artikkel at han nå skal gi jernet slik at folk merker forskjellen, er jo det det eneste riktige. Det kan imidlertid tolkes på to måter: Enten at han ikke har gitt jernet skikkelig så langt eller at han skjønner at han må utvikle konseptet sitt slik at han kan møte den nye konkurransen.

Også NRK samt svenske Expressen har lagd sak om Kjell Erik Kristiansen og at han ikke denne sesongen fikk speakerjobben i Holemnkollen.