*Nettavisen* Nyheter.

Solskjær så klart - men han vil nok ikke

Klikk på bildet for å forstørre.

 Velg Ole Gunnar Solskjær som landslagstrener. Hvorfor? Fordi Solskjær er mannen som vil skape ny og positiv blest rundt landslaget samt at han vil gi laget godt internasjonalt renome. Jeg sier ikke at han er en bedre trener enn andre kandidater som Høgmo, Solbakken, Rekdal etc. Men han har en del andre kvaliteter som norsk landslagsfotball trenger. Problemet er at jeg ikke tror Solskjær vil!

La meg med en gang slå fast: Drillo har gjennom mange år gjort en god jobb med landslaget og det matarialet han har hatt til disposisjon. Dessverre har han i sin siste periode gjort flere feil. Han har holdt for lenge på gamle, etablerte stjerner og ikke sluppet til de nye talentene tidsnok. Dermed har han ikke fått bygd det laget han burde. Dernest har han gjort mange merkelige spillervalg med navn som knapt nok har spilt reservelags-kamper på sine respektive lag. Og et problem til: Drillo ser for mye fotball på TV og for lite fra tribunen. Blant annet har han ikke en gang sett norske spillere i aktivitet i Bundesliga. Det er ikke så langt til Tyskland, Drillo! Norwegian flyr til Berlin på lavprisbilletter. Hva med å ta en tur for å se Per Ciljan Skjelbred i aksjon for Hertha? Og til slutt: Drillo er ikke akkurat noen humørspreder for tiden. Han er ingen Jürgen Klopp for å si det sånn...

Nettopp av disse årsakene trenger landslaget en profil som Solskjær. Han kan gi laget både det fotball-faglige og pr-messige løftet som laget trenger. Samtidig vil dette gi en etterlengtet boost inn i spillergruppa. Høgmo ville nok også gitt et fotball-faglig løft, men på PR-siden neppe. Og selv om man nå mener at Høgmo IKKE er aktuell for landslagsjobben fordi NFF ikke vil han han, er jeg usikker på om det stemmer. Fotballforbundet har pinadø ikke så mange å velge mellom i Norge. Andre kandidater er blant annet Kjetil Rekdal og Ståle Solbakken. Personlig tror jeg nok at Rekdal ville passet bedre i en landslagsjobb enn i en klubb. Det kunne nok fungert ganske bra. Solbakken er nok uaktuell på bakgrunn av tidligere kanselering av kontrakt samt ny jobb i København. Derfor er det kun en god kandidat: Solskjær - hvis han vil....

Etter det vi erfarer, er Ole Gunnar nær ved å forlenge med Molde. Jeg tror ikke det i så tilfelle blir en langsiktig kontrakt. Det er bare en cup-triumf som mangler i premieskapet på Aker Arena med Solskjær . Dessvere tror jeg lite på internasjonal suksess med Molde for han fremover. Serien i år er ikke prima vare for laget hans. Overraskende nok vil jeg vel si. Men Ole Gunnar har ambisjoner om å trene klubber i England. Da kan det hende at en kortsiktig kontrakt i Molde med klausul om å kunne gå hvis det dukker opp et godt tilbud fra øyriket, passer han bedre enn en landslagsjobb. Jeg tror IKKE at NFF vil ha en ny Solbakken-sak. Og de vet at en Premeier league-klubb vil være en betydelig større utfordring for Solskjær enn landslaget.

Min konklusjon er følgende. NFF ønsker seg Solskjær men ser farene og risikoen. Solskjær har ambisjoner som går langt utover å trene det norske landslaget. Jeg tror rett og slett ikke han vil takke ja hvis han får - eller har fått et tilbud. Jeg er veldig usikker på om de seriøst vurderer Kjetil Rekdal. Ikke på grunn av ferdigheter men som person. Og da blir det vel Høgmo da, enten de(vi) vil eller ikke. Han har jo til de grader har brukt media i sin arbeidssøknad og som har sine klare støttespillere blant noen fremtredende fotball-journalister. Høgmo er flink han, men det blir litt traust, litt kjønnsløst - ja rett og slett litt Drillo over det hele. Så derfor:

Si ja Solskjær. Si ja!!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.